Panorama 70: Smarta manövrar får fart på danskt näringsliv

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 10/10/2019

Höstnumret av tidningen Panorama är nu tillgängligt för nedladdning, fullt av ny utveckling som presenterades på årets Europeiska vecka för regioner och städer.

Vi berättar om de centrala resultaten från både det nyligen utkomna indexet för regional konkurrenskraft, och Eurobarometer-undersökningen om hur mycket allmänheten känner till och uppskattar regionalpolitiken. Vi presenterar också alla finalisterna till, och avslöjar vinnarna av, årets Regiostars-utmärkelser för de mest innovativa EU-finansierade projekten.

Vårt fokus denna gång ligger på Danmark, som nyligen har lanserat en ny styrelse för näringslivsutveckling och tillväxt (Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse) som ska förvalta medlen från sammanhållningsfonderna. I en intervju förklarar styrelsens vicedirektör Sigmund Lubanski vad förändringarna innebär; vi presenterar också några lyckade färska danska projekt.

I ett avsnitt med fokus på utvärdering rapporterar vi från den 8:e utvärderingskonferensen och bedömer de huvudsakliga resultaten av det arbete som EU:s solidaritetsfond gjort de senaste 15 åren. Vi ger också en uppdatering av hur det går med förhandlingarna om EU-budgeten för nästa finansieringsperiod, och vi rapporterar om hur Portugal bedömer och anpassar sin strategi för smart specialisering.

I avsnittet Med dina egna ord finns ett bidrag från Niedersachsen, och vi får höra lite från de unga och vad de varit med om i medieprogrammet Youth4Regions. I projektavsnittet besöker vi Italien, Spanien och Centraleuropa.

Publications