Panorama 67: Framgångshistorier från våra regioner och gränser

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 19/12/2018

Nu kan du ladda ner vinternumret av Panorama, där du kan läsa om allt från stadsfrågor till kulturell och industriell övergång.

Vi börjar med en rapport från det österrikiska ordförandeskapet om hur deras team har förberett rådets förhandlingar om lagstiftningspaketet 2021–2027.  Vår intervju den här gången är ett gemensamt samtal med ministerpresident Malu Dreyer och finansminister Volker Wissing från Rheinland-Pfalz. Vi undersöker också vad EU-medel har gjort för Europaåret för kulturarv och hur de hjälper regioner som genomgår industriell övergång, och så sammanfattar vi några av de projekt som får stöd genom programmet för innovativa åtgärder i städerna.

I avsnittet ”Med dina egna ord” i det här numret finns bidrag från Castilla-La-Mancha, Finland och södra Polen, och det innehåller även tankar från ungdomar om deras erfarenheter av volontärprogrammet Interreg Volunteer Youth och medieprogrammet Youth4Regions.

Vi pratar med årets RegioStars-vinnare, tar en titt tillbaka på några bilder från årets europeiska veckan för regioner och städer samt presenterar några höjdpunkter från Eurostats regionala årsbok 2018 som nyligen kom ut. I projektdelen besöker vi Polen, Danmark, Slovakien, Italien och Grekland.

Publications