Panorama 65: Sammanhållningspolitik: full fart mot en smartare framtid

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2021-2027
Date : 04/07/2018

Nu kan du ladda ner sommarnumret av Panorama. Här vänder vi blicken mot framtiden och granskar Europeiska kommissionens budgetförslag för finansieringsperioden 2021–2027. I en inledande artikel ges en översikt över förslagen och hur de är tänkta att användas för att reformera sammanhållningspolitiken. Vi har också fått en exklusiv intervju med kommissionsledamot Corina Creţu, där du får veta mer om de viktigaste nyheterna och deras bakgrund. Vi berättar också om de inledande reaktionerna från ett antal intressenter runtom i EU.

I detta nummer ligger fokus på Irland, som i år firar 45 år av EU-medlemskap. I en intervju med ministern för offentliga utgifter, Paschal Donohoe, och genom en presentation av flera projekt visar vi hur Eruf-finansieringen har hjälpt Irland att bli mer innovativt och konkurrenskraftigt.

Vi avslöjar de 21 finalisterna i årets upplaga av Eurostars Awards och tar en titt på teman och alla detaljer för nästa Europeiska vecka för regioner och städer, som kommer att äga rum i Bryssel i början av oktober. Vi berättar också om olika kulturarvsprojekt som fått stöd från Eruf för att fira Europaåret för kulturarv, och i ”Fångat på bild” får du veta mer om innovativa projekt i Polen. Vi rapporterar från konferensen om god förvaltning och granskar de många initiativ som genomförs för att underlätta den administrativa kapacitetsuppbyggnaden i EU. Vi följer också med våra unga europeiska sociala mediestjärnor när de korsar vår kontinent som en del av projektet EU Road Trip. Den här gången bär det av till Italien, Frankrike och Bulgarien.

Publications