Panorama 63: Yttersta randområdena: gemensamt arbete över hela EU

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 15/12/2017

I den här vinterutgåvan av Panorama besöker vi EU:s yttersta randområden och rapporterar om den presidentkonferens där ordförande Juncker och kommissionär Creţu deltog. Vi analyserar den förnyade strategin för dessa regioner, som syftar till att hjälpa dem att på bästa sätt dra nytta av sin unika ställning inom EU och i övriga världen, och vi lyfter fram projekt och vittnesmål. Vi dyker också ner i den nyligen publicerade strategiska rapporten om genomförandet av ESI-fonderna och hittar starka bevis för dessa fonders omfattning och inverkan på medborgarnas liv över hela kontinenten.

I vår regionala profil tar vi den här gången en titt på Generalitat Valenciana i Spanien, med projektprofiler och en intervju med regionspresidenten Ximo Puig. Vi berättar också om unga människor och deras försök att engagera sig i EU och regionalpolitiken, via vår bloggtävling Europe In My Region, utbildningsprogram för unga journalister och volontärprogrammet Interreg Volunteer Youth.

Vi har också nyheter från det nyligen genomförda Cities Forum i Rotterdam, där man diskuterade EU:s agenda för städer, samt ett bidrag från det kommande bulgariska ordförandeskapet där de beskriver sin vision och sina prioriteringar. ”Med dina egna ord”innehåller bidrag från Frankrike, Italien och Spanien. I projektavsnittet besöker vi Belgien, Tjeckien, Tyskland och Lettland, och på bilduppslaget riktas kameran mot projekt på Malta.

Publications