EU-bidrag stärker FN:s globala agenda för städer

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 19/12/2016

Välkommen till vinternumret av Panorama 2016. I huvudartikeln i det här numret tittar vi närmare på EU:s deltagande i den nyligen genomförda Habitat III konferensen i Quito, Ecuador, där deltagarna fick möjlighet att utbyta erfarenheter från olika håll i världen inom området hållbar stadsutveckling. Vi recenserar årets framgångsrika upplaga av Europeiska veckan för regioner och städer, avslöjar några av de viktigaste resultaten från efterhandsutvärderingen av finansieringsperioden 2007– 20013 och blickar framåt mot framtiden för EU:s strategi för Östersjöområdet. Vårt djupgående reportage om en region i EU handlar om den nybildade franska regionen Grand Est, med en intervju med regionens ordförande och kommissionsledamöterna Creţu och Thyssen. Vi tar även en titt på några av den senaste tidens framgångsrika projekt. Avsnittet ”Med egna ord” i detta nummer innehåller bidrag från Polen, Italien, Rumänien och Nederländerna.

Vår projektdel bjuder på bidrag från Grekland och Nederländerna, och i projektintervjun tittar vi närmare på ett sjöfartsprojekt i södra Östersjöområdet. I tidningen hittar du också en affisch med de bästa bidragen från fototävlingen ”Europa i min region”.

Publications