Panorama 58: En EU-agenda för städer

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 09/09/2016

Höstnumret 2016 av Panorama finns nu på nätet. I huvudartikeln tittar vi närmare på EU-agendan för städer, som den fastställts i Amsterdampakten som godkändes under sommaren. Vi undersöker hur planerna ser ut för att förbättra livet för stadsbor i hela EU. Vi tar också en titt på hur kommissionens nya åtgärdspaket för att främja en cirkulär ekonomi kan bidra till att minska avfall och stimulera hållbarhet. I vår serie av djupgående reportage om en europeisk region har nu turen kommit till Puglia i Italien, och detta reportage innehåller en intervju med regionens president och ett urval av den senaste tidens framgångsrika projekt.

Dessutom betraktar vi utvecklingen av smarta specialiseringsstrategier. I avsnittet ”Med egna ord” ges ordet till aktörer från Finland, Frankrike, Tyskland, Portugal och Sverige. Projektdelen innehåller bidrag från Östersjöregionen och Grekland, medan inslaget om ett utökat projekt bjuder på mer detaljerad information om en grön mobil lösning i Nederländerna.

Publications