Panorama 55: Förverkliga EU:s investeringspolitik

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 17/12/2015

Vinternumret 2015 av Panorama är nu tillgängligt online, och i ledarartikeln redogörs för regionalpolitikens bidrag till EU:s huvudprioriteringar för 2014–2020. Genom infografik, projektexempel och en intervju med kommissionären Corina Creţu beskrivs hur ESI-fonder hjälper på en rad olika områden, från jobb och forskning till migration. 

I vår intervjuserie med regionala myndigheter talar vi med Jane Hutt, Wales finansminister och minister för regeringsfrågor, och Tomislav Donchev, Bulgariens vice premiärminister, om hur EU-stöd bidrar till att stärka deras ekonomier. I övrigt recenserar vi årets RegioStars Awards-vinnare och de tre främsta bidragen i vår fototävling ”Europa i min region” och profilerar arbetet i Europeiska regionernas forsknings- och innovationsnätverk (ERRIN). Vidare förklarar vi Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi) och tittar på hur EU-stöd hjälper Europa att möta migrationskrisen. Delen Med egna ord innehåller bidrag från Polen, Danmark, Finland och Tjeckien. 

Dessutom erbjuder vi det vanliga utbudet av nyhetsartiklar och beskrivningar av särskilda projekt i hela EU.

Publications