Panorama 54: Försörja energiunionen

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 15/09/2015

Höstnumret av Panorama finns nu på nätet. Ledaren handlar om regionalpolitikens bidrag till att förverkliga EU:s nya energiunionspaket genom ökade investeringar i en koldioxidsnål ekonomi och hållbara energiprojekt. Den andra huvudartikeln visar hur de europeiska struktur- och investeringsfonderna kommer att bidra till att få fart på Greklands ekonomi. Vi tar även upp fördelarna med smarta specialiseringsstrategier för att stöpa om regionala ekonomier.

I vår serie med intervjuer med regionala myndigheter talar vi med dr. Kostas Agorastos, regional ledare för Thessalien, om utvecklingen av deras operativa program och hur EU-fonderna hjälper dem att växa och skapa fler jobb. Vi pratar även med Ľubomír Vážny, biträdande premiärminister för investeringar i Slovakien, Sven Sester, Estlands finansminister, samt Markku Markkula på Esbo kommun i Finland om att han blev vald till ordförande för Regionkommittén och hans planer inför de kommande två och ett halvt åren.

På annat håll ger vi en glimt av årets RegioStars Awards, skisserar hur viktigt det är med kommunikationsstrategier och visar upp en ny guide till kostnads- och nyttoanalys. Avsnittet Med egna ord innehåller bidrag från tre regioner från hela kontinenten.

Dessutom erbjuder vi det vanliga utbudet av nyhetsartiklar och beskrivningar av särskilda projekt i hela EU.

Publications