Panorama 53: Europa blir digitalt

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 24/07/2015

Sommarnumret av Panorama är nu tillgängligt online på engelska, och i ledarartikeln firas Interregprogrammets 25-årsdag med en översikt över 20 av dess mest framgångsrika projekt och ett schema över speciella jubileumsevenemang samt en intervju med Iskra Mihaylova, ledamot av Europaparlamentet och ordförande för Europaparlamentets utskott för regional utveckling, REGI. Vår andra huvudartikel visar hur sammanhållningspolitiken bidrar till att finansiera byggstenarna i den nyligen tillkännagivna digitala inre marknaden, från bredbandsanslutning till öppna data and e-förvaltningstjänster.

I vår intervjuserie med regionala myndigheter talar vi med Övre Norrlands ordförande och Galiciens president om erfarenheterna av sammanhållningspolitiken i deras regioner, och i avsnittet Med egna ord ingår bidrag från sex regioner i Europa.

I övrigt förhandsgranskar vi höjdpunkterna på årets OPEN DAYS-evenemang och lanseringen av den europeiska plattformen för smart specialisering inom energi.

Dessutom erbjuder vi det vanliga utbudet av nyhetsartiklar och beskrivningar av särskilda projekt i hela EU.

Publications