Panorama 46 - EU välkomnar Kroatien

Ytterligare verktyg

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2007-2013
Date : 28/06/2013

Sommarnumret 2013 av Panorama finns nu på nätet på engelska, franska och tyska. Huvudattraktionen är en sex sidor lång featureartikel om Kroatiens anslutning till EU. Den innehåller en översikt av kandidatprocessen, en introduktion till Kroatiens viktigaste näringar, exempel på framgångsrika projekt samt en intervju med Branko Grčić, vice premiärminister och minister för regional utveckling och EU-fonder.

Den andra huvudartikeln är en inblick i den gemensamma kontrollprocessen (Europeiska kommissionen och de nationella myndigheterna) för att se till att medlen från sammanhållningspolitiken spenderas på rätt sätt. Dessutom innehåller tidskriften en översikt av den nyligen publicerade strategiska rapporten om sammanhållningspolitiken, en förhandstitt på evenemanget OPEN DAYS i oktober samt en artikel om granskningen av förordningarna om statligt stöd.

Publications