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Q1. Are we eligible as applicants if we are non-profit organization but in accordance 
with Article 71 of Regulation (EU) No 2021/1060 of the European Parliament and of 
the Council of 24 June 2021, we are not a public authority in charge to carry out 
certain tasks under its responsibility but we are an intermediate body? 

A1. Managing authorities and intermediate bodies are not eligible. They are therefore 
not allowed to participate in this call for proposals.  
 
If the legal entity applying to this call is an authority in charge of the implementation 
of Cohesion policy in accordance with Article 71 of Regulation (EU) No 2021/1060 of 
the European Parliament and of the Council of 24 June 2021, it is not eligible.  
 
 

Q2. Given the Publication of Call for proposals - Support for information measures 
relating to the EU Cohesion policy, please clarify if, in the situation in which our 
company is part of an international group and we want to participate to the call 
together with two other companies from the same group, each company being 
registered as a separate legal entity, our company can apply as a monobeneficiary, 
including the other companies in the group as affiliated entities, or should we apply 
as a consortium – multibeneficiary?  

A2. “Affiliated entities” are legal entities which have a specific relationship with the 
beneficiary1. On that basis, they may incur eligible costs for the information measure 
covered by the grant under certain conditions, i.e. they are legal entities satisfying the 
eligibility criteria of the particular call and non-exclusion criteria and having a link with 
a beneficiary, notably a legal or capital link, which is neither limited to the action nor 
established for the sole purpose of its implementation. This link must be proven by 
supporting documents to be provided with the application such as the statutory list of 
members included in reports approved by governing bodies, the list of controlled 
companies in audited consolidated accounts, the balance sheet or the deeds of 
establishment proving ownership or partnership. Affiliated entities are not signatories 
to the grant agreement and are not financially liable in case of recovery of funds. The 
beneficiary to whom they are linked is financially liable for them. Consequently, the 
Commission does not test the financial capacity of affiliated entities at the time of 
application. 

Assuming they comply with the above conditions, daughter/parent/sister entities may 
be considered as entities affiliated to a beneficiary. 

 

Q3. Since media companies run ads via banners to finance their activities, I was 
wondering if DG REGIO has established advertisement rules, not related to the 
publicity of the EU, that prevent media companies from advertising in the contents 
produced in the framework of the call for proposal. 

To be clearer: is it possible to keep advertising in the articles, videos and, in general, 
in the digital content that would be produced to respond to the call for proposal? Will 
activities that contain advertising be considered eligible? 

                                                           
1 Article 187 of the Financial Regulation   
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Please, consider that adv would not be included in and related to the content itself. 

A3. This Call for proposals does not include rules regarding advertisement as 
referred to in your question. Such practices do not prevent eligibility of costs. 


