Nagrade REGIOSTARS

REGIOSTARS so evropske nagrade za najbolj inovativne regionalne projekte.

Dodatna orodja

 

Novice

V Bruslju so bili objavljeni zmagovalci letnega natečaja za nagrade REGIOSTARS, ki proslavlja izjemne projekte kohezijske politike. In zmagovalci so: 

nagrada na področju spodbujanja digitalne preobrazbe (kategorija 1) je bila podeljena za čezmejni sodelovalni projekt Energy Cells GR Nemčije, Belgije, Francije in Luksemburga za trajnostno rabo energije in inovativno proizvodnjo obnovljive energije v razširjeni regiji.

CobBauge iz Francije in Združenega kraljestva je prejel nagrado na področju povezovanja krajinskih območij, morskega in obalnega okolja ter grajenega okolja (kategorija 2) za razvoj zidnega gradbenega materiala iz zemlje in vlaken.

Nagrada na področju boja proti neenakostim in revščini (kategorija 3) je bila podeljena za projekt Good Support s Poljske: gre za spletno platformo, prek katere se prebivalci regije Zahodnopomorjanska povezujejo z lokalnimi socialnimi službami.

Skupen projekt Climate Active Neighbourhoods (CAN), ki ga izvajajo Belgija, Francija, Nemčija, Nizozemska in Združeno kraljestvo, je prejel nagrado v kategoriji 4 na področju gradnje mest, odpornih na podnebne spremembe. Ta spodbuja lokalne strategije za povečanje energijske učinkovitosti gospodinjstev v ogroženih mestnih območjih.

Nagrada za posodabljanje zdravstvenih storitev (kategorija 5) je bila podeljena strokovnemu centru za usposabljanje Orsi Academy iz Belgije na področju novih tehnik v minimalno invazivni kirurgiji in robotski kirurgiji.

Javnost je nagradila projekt CityWalk v okviru programa Interreg Podonavje, ki mestom v Podonavju pomaga, da postanejo prijaznejša pešcem.

Nagrade REGIOSTARS

Več novic

Evropska komisija vsako leto izbira med projekti, ki jih financira EU, in nagradi tiste, ki dokazujejo odličnost in razvijajo nove pristope na področju regionalnega razvoja. Da bi dali navdih drugim regijam in vodjam projektov po vsej Evropi, so sodelujoči projekti v središču pozornosti komunikacijskih dejavnosti na evropski ravni.

Tematski poudarek

Nagrade REGIOSTARS se podelijo projektom v petih tematskih kategorijah (pametna, trajnostna in vključujoča rast, razvoj mest in tema leta).

V letu 2020 so nagrade REGIOSTARS osredotočene na pet področij, ki so ključna za prihodnost regionalne politike EU:

  • Industrijska tranzicija za pametno Evropo
  • Krožno gospodarstvo za zeleno Evropo
  • Znanja in spretnosti ter izobraževanje za digitalno Evropo
  • Vključevanje državljanov za kohezivna evropska mesta
  • Krepitev vloge mladih v čezmejnem sodelovanju – 30 let programa Interreg

Akademiki na visoki ravni bodo ocenili poslane projektne prijave in ovenčali zmagovalce.

Svojega zmagovalca pa bo z javnim spletnim glasovanjem izbrala tudi javnost in enemu od projektov tako podelila nagrado občinstva.

Več podrobnosti o kategorijah nagrade je na voljo v Navodilih za prijavitelje PDF en. Clarification endorsement letter PDF en

Kako se prijaviti?

V navodilih za prijavitelje boste našli vse potrebne informacije o tem, kako pripeljati svoj projekt do zmage. Poleg podrobnega opisa letošnjih kategorij nagrad, meril upravičenosti in meril za podelitev nagrad, je v navodilih tudi praktični priročnik, ki vas bo usmerjal skozi celoten postopek.  

Spletna platforma za oddajo prijav je odprta od 2. marš do 9. maja 2020.

Zmagovalci v vsaki od petih kategorij in zmagovalec po izboru občinstva bodo prejeli svoje zaslužene nagrade na slovesni podelitvi REGIOSTARS, ki bo potekala v Bruslju oktobra 2020.

Prejeli smo 206 prijav za REGIOSTARS 2020!

Glasujete za svoj najljubši projekt: https://regiostarsawards.eu

Žirija bo izbrala po največ 5 finalistov za vsako kategorijo. Razglašeni bodo 9. julija. Glasovi, ki bodo oddani po tem datumu, se bodo šteli za finaliste, ko se bodo ti potegovali za nagrado občinstva.

Arhivi