#EUinmyregion 2019 - PROJEKTI

Dodatna orodja

 

Zmagovalci

Natečaj „Evropa v moji regiji“ je zdaj zaključen in s ponosom predstavljamo zmagovalce! Svoje številne prispevke so predložili blogerji, pisci, fotografi, ustvarjalci videoposnetkov, novinarji in oblikovalci iz vse Evrope. Hvala vsem udeležencem, da so predstavili svoje zanimive vpoglede v projekte EU s človeško razsežnostjo. Žirija, sestavljena iz strokovnjakov za komuniciranje, je iz vseh prispevkov, ki smo jih prejeli, izbrala naslednje zmagovalce v dveh kategorijah. Vsi njihovi prispevki so na voljo na našem spletnem mestu.

Zmagovalci kategorije „državljani“:

Zmagovalci kategorije „strokovnjaki“:

Čestitamo trem zmagovalcem iz vsake kategorije! Vsi so že bili obveščeni glede njihovega zmagovalnega potovanja v Bruselj.

Naslednji udeleženci, katerih odlične prispevke je tudi priznala žirija, prejmejo posebno omembo.

1. Tema natečaja

Generalni direktorat Evropske komisije za regionalno in mestno politiko vas vabi k sodelovanju v natečaju „Zgodbe“ Evropa v moji regiji, in v okviru katerega bodo predstavljeni projekti v vaši bližini, ki jih financira EU.

Zgodbe se morajo nanašati na projekt ali program, ki ga financira EU.

Zgodbe so lahko poljubne: fotografije, videoposnetki, blogerski zapisi, zvočni posnetki , objave na platformah družabnih medijev, slike, serije objav na Twitterju itd.

Zgodbe morajo biti trajne in javne.

2. Kako sodelovati

Udeleženci na natečaju Evropa v moji regiji sodelujejo tako, da pošljejo elektronsko pošto s povezavo na objavljeno zgodbo na info@euinmyregion.eu

Udeleženci morajo izbrati med dvema kategorijama: „državljani“ in „strokovnjaki“ – Kategorijo je treba navesti v zadevi e-pošte za: „Pripovedovanje zgodb EUvMojiRegiji“

Strokovnjaki so osebe, ki delajo za organe upravljanja, posredniške organe, skupne tehnične sekretariate, upravičenci financiranja EU ali odgovorni za obveščanje o projektih, ki jih financira EU

3. Upravičenost

Udeleženci natečaja morajo biti stari najmanj 18 let. 

Zaposleni pri organizatorju ali njegovih nadrejenih, podrejenih in povezanih podjetjih, njihovi bližnji sorodniki ali katera koli druga oseba, povezana s tem natečajem, ne smejo sodelovati v natečaju.

Vsi prispevki bodo skrbno pregledani.

4. Prispevki

Udeleženci lahko oddajo poljubno število zgodb.

Sprejete bodo vse zgodbe, ki so v skladu s pravili in oddane do roka. Zagotovljena je uredniška neodvisnost.

Evropska komisija bo vaše zgodbe (po potrebi) prevedla v angleščino, vam poslala prevod in vaše zgodbe oglaševala na družbenih omrežjih (Facebook, Twitter), pri tem pa bo uporabila ključnik #EUinmyRegion.

5. Avtorske pravice

Vsi prispevki morajo biti izvirno delo, udeleženec pa mora biti bodisi edini lastnik bodisi prejemnik prenesenih avtorskih pravic.

S sodelovanjem na natečaju udeleženci obdržijo vse avtorske pravice svojih slik in besedila. Udeleženci prav tako dovoljujejo Evropski komisiji, da objavi in razstavi oddane zgodbe.
Za ta namen Evropska komisija ni dolžna ničesar plačati.

Udeleženci morajo od vsake osebe, starejše od 18 let, ki je razpoznavna v zgodbi, pridobiti pisno soglasje. Udeleženci, ki fotografirajo osebe, mlajše od 18 let, morajo pridobiti pisno soglasje njihovega starša ali skrbnika.

Za pridobitev potrebnih soglasij je odgovoren udeleženec. Udeleženci morajo hraniti vse pridobljene obrazce, saj bodo morda morali dokazati pridobitev soglasja. Obrazec za soglasje je na voljo za prenos tukaj.

Udeleženci morajo hraniti izvirno digitalno datoteko ali negativ prispevka, saj bodo morda morali dokazati lastništvo nad delom in organizatorju predložiti fotografijo najvišje možne ločljivosti.

6. Moderiranje

Vse zgodbe se pred sprejetjem pregledajo, da se preveri, ali upoštevajo vsa pravila natečaja. Na spletne strani natečaja bodo dodane samo zgodbe, ki izpolnjujejo vsa pravila natečaja. Po opravljenem pregledu bodo udeleženci po e-pošti obveščeni, ali je bila njihova zgodba sprejeta ali zavrnjena.

7. Rok za oddajo prispevkov

Zgodbe za natečaj je mogoče oddati kadar koli med 1. aprilom in 18. avgustom 2019 do 23:59 po srednjeevropskem poletnem času.

8. Izbor zmagovalcev

Zmagovalce bo izbrala žirija, sestavljena iz treh strokovnjakov za komunikacijo.

Žirija bo pozorna na:

  • Vpogled: ali nam zgodba poleg osnovnih dejstev o financiranem projekta pove tudi nekaj, česar še nismo vedeli?
  • Zgodbe o ljudeh: ali zgodba opisuje projekt ali pripovedujete zgodbo o ljudeh, ki so vključeni v projekt?

Ti točki se morda zdita subjektivni, vendar sta vpogled in dobra zgodba nekaj, kar prepoznate, ko ju vidite.

Najboljše zgodbe so navsezadnje več kot le objava nečesa, kar še nismo vedeli. Zanimivo zgodbo nam pripovedujejo na oseben, pristen način. Zgodbe so tako dogmatične in zanimive kot tudi preprosto informativne. Lahko so zabavne, strastne, nenavadne, spletkarske ali sarkastične.

9. Nagrade

Trije zmagovalci kategorije „državljani“ se bodo udeležili dvotedenskega prilagojenega celovitega in poglobljenega programa o komuniciranju na ravni EU, spoznali bodo, kako poteka delo na oddelku za komuniciranje v instituciji EU, komunikacijski agenciji in mediju, ki pokriva bruseljsko področje. Program bo potekal od 29. septembra do 13. oktobra v Bruslju.

Trije zmagovalci kategorije „strokovnjaki“ se bodo udeležili namenskega tečaja usposabljanja na visoki ravni o komuniciranju v Bruslju, ki bo potekal od 5. do 7. oktobra v Bruslju.

10. Sprejetje pravilnika natečaja

S sodelovanjem na fotografskem natečaju se udeleženci strinjajo, da jih zavezuje pravilnik natečaja, vključno z zagotovili glede avtorskih pravic prispevkov.