Dodatna orodja

 

#EUinmyregion

Pridružite se razpravi na družbenih medijih #EUinmyregion.

Za kaj gre

Evropa v moji regiji je komunikacijska pobuda za predstavitev ukrepov EU v podporo regijam po vsej Evropi. Skupaj z regijami in v okviru projektov, ki jih financira EU, pripravljamo orodja in odpiramo možnosti sodelovanja z državljani, da pokažemo vpliv ukrepov, ki jih sofinancirajo EU in evropske regije.

Evropa v moji regiji zajema vzpostavitev partnerstev s različnimi regijami z namenom izvajanja regionalnih kampanj, ki so izrazito lokalno obarvane in prinašajo pozitivno sporočilo. Kampanje so osredotočene na posebne kraje, ki so v lokalni skupnosti dobro prepoznavni. Med letoma 2021 in 2023 bomo izvedli 40 takšnih projektov, in sicer v osmih ciljnih državah: v Bolgariji, na Finskem, v Franciji, Nemčiji, Grčiji, Italiji, Portugalski in Romuniji.

Spoznajte več tisoč krajev in se seznanite s pobudami, ki potekajo v vaši bližini po vsej Evropi.

*Za partnerske regije in nosilce projektov

 

 

Kako deluje

Regionalni partnerji si lahko pri izvajanju komunikacijskih dejavnosti pomagajo s komunikacijskimi orodji, ki vsebujejo predloge različnih formatov, ki so enostavne za uporabo.

Regije in nosilci projektov se lahko pri pripravi gradiva obrnejo na posebno službo za pomoč, ki zagotavlja personalizirane storitve:

  • oblikovanje razglednic z uporabo najlepših fotografij projektov
  • oblikovanje prilagojenih infografik s prikazom ključnih podatkov o projektih na uporabniku prijazen način
  • priprava kvizov v lokalnih jezikih

V ciljnih državah* bomo izvedli vrsto regionalnih kampanj z ad-hoc pristopom za vsako partnersko regijo, v katerih bomo uporabili zunanje prikazovalnike, vizualno gradivo za oglaševanje na družbenih medijih, dejavnosti trženja na ulici ter partnerstva z lokalnimi mediji in influencerji

*Bolgarija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Italija, Portugalska in Romunija.

Kviz EU

Sodelujte v kvizu, delite ga in osvojite super nagrado: košaro evropskih specialitet iz evropskih regij.