Dodatna orodja

 

#EUinmyregion

Pridružite se razpravi na družbenih medijih #EUinmyregion.

Za kaj gre

Evropa v moji regiji je komunikacijska pobuda za predstavitev ukrepov EU v podporo regijam po vsej Evropi. Skupaj z regijami in v okviru projektov, ki jih financira EU, pripravljamo orodja in odpiramo možnosti sodelovanja z državljani, da pokažemo vpliv ukrepov, ki jih sofinancirajo EU in evropske regije.

V okviru pobude Evropa v moji regiji zajema vzpostavitev partnerstev s različnimi regijami z namenom izvajanja regionalnih kampanj, ki so izrazito lokalno obarvane in prinašajo pozitivno sporočilo. Kampanje so osredotočene na posebne kraje, ki so v lokalni skupnosti dobro prepoznavni. Med letoma 2021 in 2023 bomo izvedli 40 takšnih projektov, in sicer v osmih ciljnih državah: v Bolgariji, na Finskem, v Franciji, Nemčiji, Grčiji, Italiji, Portugalski in Romuniji.

Evropa v moji regiji je posebna pozornost namenjena šolam. Z dejavnostmi pobude EU in my school na konkreten in zabaven način pomagamo ustvarjati nepozabna doživetja za učence in dijake.

Spoznajte več tisoč krajev in se seznanite s pobudami, ki potekajo v vaši bližini po vsej Evropi.

*Za partnerske regije in nosilce projektov


 

Kako deluje

Regionalni partnerji si lahko pri izvajanju komunikacijskih dejavnosti pomagajo s komunikacijskimi orodji, ki vsebujejo predloge različnih formatov, ki so enostavne za uporabo.

Posebni ukrepi in dejavnosti, namenjeni splošni javnosti, vključno s šolami, se s partnerskimi regijami in projekti izvajajo na podlagi skupne odgovornosti, denimo:

  • organizacija in spodbujanje dejavnosti in izkušenj za šolske otroke
  • oblikovanje razglednic z uporabo najlepših fotografij projektov
  • podpora kampanjam regionalnih partnerjev na platformah družbenih medijev

V ciljnih državah* izvajamo vrsto regionalnih kampanj z ad-hoc pristopom za vsako partnersko regijo, v katerih uporabljamo zunanje prikazovalnike, vizualno gradivo za oglaševanje na družbenih medijih, dejavnosti trženja na ulici ter partnerstva z lokalnimi mediji in influencerji.

*Bolgarija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Italija, Portugalska in Romunija.