Panorama 74: LATVIJA Gradnja mostov za krepitev regionalne rasti

Dodatna orodja

 
16/10/2020

Jesenska izdaja revije Panorama je že na voljo za prenos in vsebuje vrsto člankov, katerih osrednja tema je 30. obletnica programa Interreg. Raziskali smo, kako so lahko komunikacijske dejavnosti okolju prijaznejše, razkrivamo rezultate obsežne raziskave o čezmejnem sodelovanju in izpostavljamo doprinos mladih k programom. Predstavljamo tudi vse podrobnosti o finalistih ter prejemnikih letošnjih nagrad RegioStars za najbolj inovativne projekte EU.

Tokrat pozornost namenjamo Latviji. V ekskluzivnem intervjuju z Jānisom Reirsom, ministrom za finance, pojasnjujemo, kako se je ta baltska država s pomočjo sredstev EU lotila odpravljanja regionalnih razlik, kako se je odzvala na koronavirusno krizo ter katere načrte ima za zeleno in digitalno prihodnost v programskem obdobju 2021–2027.

Rubrika Z vašimi besedami vsebuje prispevek o doprinosu raziskave, ki jo je opravil francoski svetovalni organ CESER, tukaj sta še naši redni rubriki Zemljevidi in Podatkovna točka, v rubriki o projektih pa smo obiskali Italijo in Hrvaško, Ciper in grške otoke, Réunion ter Finsko. 

Panorama 74: Latvia building bridges to strengthen regional growth

Novice