Kohezijska politika EU: Komisija razglasila dobitnike nagrad REGIOSTARS 2020

Dodatna orodja

 
14/10/2020

Evropska komisija je danes razglasila dobitnike nagrad REGIOSTARS 2020 za najboljše projekte kohezijske politike v vsej Evropski uniji. Letošnja slovesnost REGIOSTARS, ki poteka med 18. evropskim tednom regij in mest, je prvič v celoti digitalna. Dogodek je na daljavo gostilo šest evropskih komisark in komisarjev: komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferreira; podpredsednica za vrednote in preglednost Věra Jourová; komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel; komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit; komisar za gospodarstvo Paolo Gentiloni in komisar za okolje, oceane in ribištvo Virginijus SinkevičiusKot je bilo že omenjeno, je letošnji natečaj štel največje število prijav doslej (206) in veliko število glasov za izbor nagrade javnosti (33 000).

Komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferreira je dejala: „Rada bi iskreno čestitala najboljšim projektom kohezijske politike EU v letu 2020. Upravičenci projektov so junaki kohezijske politike EU, saj zagotavljajo uresničitev našega poslanstva, tj. pravičnejšo in bolj povezano EU, ki zagotavlja zbliževanje življenjskih standardov in povečuje blaginjo vseh. Z nagradami REGIOSTARS lahko pokažemo, da lahko dosežemo odlične rezultate, ko EU, države članice, regije in mesta sodelujejo pri najboljši porabi sredstev EU in izvajanju projektov.

Ozadje

REGIOSTARS so evropske nagrade za projekte, ki jih financira EU in ki dokazujejo odličnost in nove pristope k regionalnemu razvoju. Evropska komisija nagrade podeljuje od leta 2008. Sodelujoči projekti so v središču komunikacijskih dejavnosti na evropski ravni, da bi spodbudili druge regije in vodje projektov po vsej Evropi. Vsako leto se lahko potegujejo za nagrade v petih kategorijah in nagrado javnosti. 

Več informacij

Nagrade REGIOSTARS

Finalisti REGIOSTARS 2020

Seznam videoposnetkov zmagovalcev na YouTubu

Novice

Povezane teme

Regiostars