Kohezijska politika: Komisija je objavila zmagovalce na natečaju za nagrado REGIOSTARS 2019

Dodatna orodja

 
09/10/2019

V Bruslju so bili objavljeni zmagovalci letnega natečaja za nagrade REGIOSTARS, ki proslavlja izjemne projekte kohezijske politike. In zmagovalci so: 

nagrada na področju spodbujanja digitalne preobrazbe (kategorija 1) je bila podeljena za čezmejni sodelovalni projekt Energy Cells GR Nemčije, Belgije, Francije in Luksemburga za trajnostno rabo energije in inovativno proizvodnjo obnovljive energije v razširjeni regiji.

CobBauge iz Francije in Združenega kraljestva je prejel nagrado na področju povezovanja krajinskih območij, morskega in obalnega okolja ter grajenega okolja (kategorija 2) za razvoj zidnega gradbenega materiala iz zemlje in vlaken.

Nagrada na področju boja proti neenakostim in revščini (kategorija 3) je bila podeljena za projekt Good Support s Poljske: gre za spletno platformo, prek katere se prebivalci regije Zahodnopomorjanska povezujejo z lokalnimi socialnimi službami.

Skupen projekt Climate Active Neighbourhoods (CAN), ki ga izvajajo Belgija, Francija, Nemčija, Nizozemska in Združeno kraljestvo, je prejel nagrado v kategoriji 4 na področju gradnje mest, odpornih na podnebne spremembe. Ta spodbuja lokalne strategije za povečanje energijske učinkovitosti gospodinjstev v ogroženih mestnih območjih.

Nagrada za posodabljanje zdravstvenih storitev (kategorija 5) je bila podeljena strokovnemu centru za usposabljanje Orsi Academy iz Belgije na področju novih tehnik v minimalno invazivni kirurgiji in robotski kirurgiji.

Javnost je nagradila projekt CityWalk v okviru programa Interreg Podonavje, ki mestom v Podonavju pomaga, da postanejo prijaznejša pešcem.

Nagrade REGIOSTARS

Novice