Panorama 68: Severozahodna Romunija gre v pravo smer

Dodatna orodja

 
04/04/2019

Na voljo je pomladanska številka revije Panorama, ki zajema najrazličnejše teme, od urbanih vprašanj do kulture in industrijske tranzicije.

Opravili smo ekskluzivni intervju s komisarko Corino Creţu, naredili pregled zadnjih štirih let in pogledali, kaj je v tem času dosegla kohezijska politika. Med regijami smo se tokrat posvetili severozahodni Romuniji z izborom projektov in komentarjem Emila Boca, župana mesta Cluj-Napoca, in Marcela Ioana Boloşa, vodje agencije za regionalni razvoj. Preučili smo tudi ugotovitve iz zadnjega poročila URBACT o tem, kako lahko mestni organi pripomorejo k enakosti spolov na raznih področjih in kako pobuda „Čista energija za otoke EU“ pomaga otokom pri proizvajanju lastne trajnostne energije.

V rubriki „Z vašimi besedami“ podajamo razmišljanja o Češki in Kujavsko-Pomorjanski regiji na Poljskem, mladi pa so nam zaupali svoje izkušnje z medijskim programom Youth4Regions. Številka vsebuje tudi zanimiv prikaz, kako so bile koristi kohezijske politike izpostavljene v redni nacionalni televizijski oddaji v Estoniji.

Ugotavljamo, kako so programi Interreg navdahnili Južno Korejo v prizadevanjih za sodelovanje s sosedami, ter analiziramo širjenje populizma in evroskepticizma, preberete pa lahko tudi redne rubrike o finančnih instrumentih in ugotovitve z našega portala odprtih podatkov. V rubriki o projektih pišemo o obiskih Poljske, Italije in Nizozemske.

Panorama 68: North-West Romania going in the right direction

Novice