Blogersko tekmovanje Evropa v moji regiji – čestitke Claudii, Danielu, Dennisu, Iulii in Madeleini!

Dodatna orodja

 
17/08/2017

Žirija blogerskega tekmovanja #EUinmyRegion je podelila nagrade Danielu Botei, Claudii Shute, Dennisu Nillu in Madeleini Kay, Iulia Balasa pa je postala zmagovalka po izboru občinstva. 

Po združitvi ocen treh članov žirije (preberite si na kaj so bili pozorni) s podatki o ocenah s spletnih mest, spletnem prometu in analizi družbenih omrežij so rezultati znani. 

Zmagovalec je romunski bloger Daniel Botea s prispevkom Oltenijske preproge, oživitev tradicije z evropskimi sredstvi, ki se je zelo dobro odrezal v smislu spletnega prometa, ocen spletnega mesta in ocen žirije. 

Takoj za njim se je uvrstila Claudia Shute s prispevkom Inte(gr)SKate: od Iraka da Plechárne, ki jo je žirija najbolje ocenila, imela pa je tudi zelo dobre ocene spletnega mesta. 

Žirija naj bi razglasila samo tri zmagovalce, a sta si tretje mesto z enakim številom točk delila

Sodniki in spletni obiskovalci so oba ocenili skoraj enako, pri tem pa je imel Dennis boljši promet, Madeleina pa boljši rezultat na družbenih omrežjih. V Bruselj prihajata tako kar oba! 

Občinstvo je za zmagovalko izbralo Iulio Balasa s prispevkom Opis projekta Erasmus+, ki sicer ni prišel v ožji izbor žirije, so pa ga najbolje ocenili spletni obiskovalci in dobro se je tudi odrezal na družabnih medijih. 

Kot je bilo navedeno v začetku leta, bo vseh pet zmagovalcev povabljenih v Bruselj na Evropski teden regij in mest (od 9. do 12. oktobra), kjer se bodo udeležili brezplačnega izobraževanja o mobilnem novinarstvu in pripovedovanju zgodb, preden se bodo kot akreditirani novinarji pridružili programu za medije.

Oglašali se bodo s konference, zato spremljajte ta prostor (na Twitterju ali Facebooku) in sledite njihovemu napredku.

Hvala vsem blogerjem, ki so sodelovali v tekmovanju!

Novice