Približevanje državljanov Evropski uniji: Komisija začenja prvo kampanjo „Europe in My Region“

Dodatna orodja

 
29/04/2016

Evropska komisija danes začenja prvo kampanjo „Europe in My Region“ (Evropa v moji regiji), da bi spodbudila državljane k odkrivanju in spoznavanju projektov, ki jih po vsej Evropi financira EU.

Kampanja „Europe in My Region“ (Evropa v moji regiji), ki jo organizira Generalni direktorat Evropske komisije za regionalno politiko s podporo predstavništev in organov upravljanja Komisije, bo potekala od 29. aprila do 11. junija v 23 državah EU in vključevala več kot 1 200 dogodkov, ki se jih bo po pričakovanjih udeležilo na tisoče državljanov.

Kampanja „Europe in My Region“ združuje štiri različne pobude: dneve odprtih vrat projektov EU, lov na zaklad, fotografski natečaj in blogersko kampanjo. Namen vseh teh dejavnosti je spodbuditi državljane, naj si ogledajo projekte, financirane s sredstvi EU, ter v družabnih omrežjih delijo fotografije in vtise.

Prejemniki evropskih sredstev bodo v maju v okviru dnevov odprtih vrat projektov EU predstavljali svoje projekte državljanom, na spletu pa bo na voljo zemljevid, na katerem bo mogoče poiskati projekte, ki sodelujejo pri tej pobudi. Državljani bodo lahko sodelovali tudi v lovu na zaklad, ki ga bo gostilo 18 držav in skupaj 45 regij: udeleženci lova bodo morali poiskati skrite namige v nekaterih sofinanciranih projektih in rešiti spletni kviz.

Namen petega fotografskega natečaja, ki bo potekal na Facebooku (od 2. maja do 28. avgusta), je izpostaviti projekte, ki lokalnim skupnostim resnično nekaj pomenijo. Državljani, ki želijo sodelovati, morajo posneti fotografijo projekta, ki ga financira EU, na kateri sta prikazana tudi ploščica z oznako ali pano ter zastava EU. Trije zmagovalci bodo lahko osvojili udeležbo na fotografskem tečaju, ki ga vodi profesionalni fotograf, in potovanje v Bruselj.

Tudi najbolj nadarjeni blogerji, ki bodo objavljali prispevke o lokalnih projektih, bodo povabljeni v Bruselj, kjer se bodo udeležili medijskega programa v okviru prireditve European Week of Regions & Cities (evropski teden regij in mest), ki bo potekala od 10. do 13. oktobra 2016).

Več informacij:
Europe in My Region

Twitter: @EU_Regional @CorinaCretuEU #EUinmyregion

Novice