Panorama 70: Pametni ukrepi krepijo poslovne dejavnosti na Danskem

Dodatna orodja

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 10/10/2019

Jesenska številka revije Panorama, ki je na voljo za prenos, vsebuje številne prispevke o novih dosežkih, predstavljenih na letošnjem Evropskem tednu regij in mest.

Opisujemo glavne ugotovitve nedavno objavljenega indeksa regionalne konkurenčnosti in raziskave Eurobarometra o seznanjenosti javnosti z regionalno politiko in razumevanju te politike. Predstavljamo tudi vse finaliste in razkrivamo zmagovalce letošnjega natečaja za nagrade RegioStars za najbolj inovativne projekte, ki jih financira EU.

Tokrat je v središču Danska, ki je nedavno predstavila nov danski izvršilni odbor za poslovni razvoj in rast, ki bo upravljal s kohezijskimi sredstvi. Podpredsednik odbora Sigmund Lubanski v intervjuju pojasnjuje pomen sprememb; predstavljamo tudi nedavne uspešne danske projekte.

V rubriki o ocenjevanju poročamo z osme konference o ocenjevanju in obravnavamo ključne rezultate Solidarnostnega sklada EU v zadnjih 15 letih. Prinašamo vam tudi najnovejše informacije o pogajanjih o proračunu EU za naslednje obdobje financiranja in poročamo o tem, kako Portugalska ocenjuje in prilagaja svojo strategijo pametne specializacije.

Rubrika Z vašimi besedami vsebuje prispevek s Spodnje Saške, objavljamo pa tudi prispevka dveh mladih novinark, ki sta sodelovali v medijskem programu Youth4Regions. V rubriki o projektih smo obiskali Italijo, Španijo in Srednjo Evropo.

Publications