Panorama 66 - Litva: ustvarjanje pametnejše prihodnosti

Dodatna orodja

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 05/10/2018

Na voljo je jesenska številka revije Panorama, ki zajema najrazličnejše teme, od urbanih vprašanj do mednarodnega sodelovanja in energetske politike.

Država, ki jo izpostavljamo tokrat, je Litva. Finančni minister Vilius Šapoka nam je v intervjuju pojasnil, kako je Litva s sredstvi EU, ki jih je vložila v poslovni razvoj, dosegla boljšo konkurenčnost in produktivnost, kar je prikazano tudi s podrobnim opisom petih novih projektov. V rubriki Ujeto v objektiv smo proučili projekte, ki so jih financirali v nemški regiji Porenje-Pfalška.

Ogledali smo si, kako kohezijska politika podpira trajnostne vire energije in nizkoogljično družbo, se ozrli po strateških partnerstvih, ki jih v okviru programa mednarodnega urbanega sodelovanja sklepamo z mesti po vsem svetu, ter izpostavili rezultate nedavnega poročila o poslovanju na Hrvaškem, Češkem, Portugalskem in Slovaškem.

Razkrili smo zmagovalce letošnjega fotografskega in blogerskega natečaja EUinmyregion in preverili še, kako se je končal nedavno dokončani projekt Potovanje z avtomobilom. Vseh osem mladih popotnikov smo ob koncu njihove pustolovščine dohiteli v Berlinu. V rubriki o projektu obiščemo Gibraltar, Romunijo in Nemčijo.

Publications