Panorama 65: kohezijska politika: pot do pametnejše prihodnosti

Dodatna orodja

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2021-2027
Date : 04/07/2018

Poletna izdaja revije Panorama, ki je zdaj na voljo za prenos, se ozira v prihodnost in obravnava predlagani proračun Evropske komisije za obdobje financiranja 2021–2027. Poleg uvodnega članka o predlogih in predvidenih reformah kohezijske politike smo pripravili tudi ekskluzivni intervju s komisarko Creţu, v katerem opisujemo glavne dosežke in povezana razmišljanja, prestavljamo pa tudi začetne odzive različnih deležnikov iz vse Evrope.

V tej izdaji smo se osredotočili na Irsko, ki praznuje 45 let članstva v EU. V intervjuju s Paschalom Donohoejem, ministrom za javno porabo, in s predstavitvijo izbranih projektov smo prikazali, kako je Irska s pomočjo sredstev iz ESRR postala inovativnejša in konkurenčnejša.

Razkrivamo 21 finalistov za letošnje nagrade RegioStars ter napovedujemo teme in podrobnosti naslednjega Evropskega tedna regij in mest, ki bo potekal v Bruslju v začetku oktobra. Raziskujemo tudi različne projekte kulturne dediščine, ki jih podpira ESRR, s čimer želimo obeležiti evropsko leto kulturne dediščine, v rubriki Ujeto v objektiv pa predstavljamo inovacijo na Poljskem. Poročamo o nedavni konferenci o dobrem upravljanju, raziskali smo različne pobude, ki prispevajo k izgradnji upravnih zmogljivosti po EU, in spremljamo pustolovščine naših mladih evropskih zvezdnikov družbenih medijev, ki v okviru projekta Potovanje z avtomobilom po EU prečkajo celino. V rubriki „Projekti“ smo obiskali Italijo, Francijo in Bolgarijo.

Publications