Prispevek EU krepi globalno agendo za mesta ZN

Dodatna orodja

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 19/12/2016

Pozdravljeni v zimski številki Panorame 2016. V glavnem prispevku tokrat predstavljamo sodelovanje EU na nedavni konferenci ZN o naseljih Habitat III v Quitu v Ekvadorju, ki je omogočila izmenjavo izkušenj s celega sveta ne področju trajnostnega razvoja mest. Poročamo o letošnjem uspešnem evropskem tednu regij in mest, razkrivamo nekatere ključne ugotovitve naknadne ocene obdobja financiranja 2007–2013 in obravnavamo prihodnost strategije za regijo Baltskega morja. Pod drobnogled smo vzeli novonastalo francosko regijo Grand Est in se pogovorili s predsednikom te regije ter komisarkama Corino Creţu in Marianne Thyssen, predstavljamo pa tudi nekaj najnovejših uspešnih projektov. Rubrika „Z vašimi besedami“ v tej številki vsebuje prispevke iz Poljske, Italije, Romunije in Nizozemske. 

V rubriki „Projekti“ so objavljeni prispevki iz Grčije in Nizozemske, razširjen prispevek o projektih pa podrobneje govori o pomorskem projektu v južnem Baltiku. Našli boste tudi plakat, sestavljen iz najboljših fotografij, prispelih na natečaj „Evropa v moji regiji“.

Publications