Panorama 55: uresničevanje naložbene politike EU

Dodatna orodja

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 17/12/2015

Zimska izdaja Panorame za leto 2015 je zdaj na voljo v spletu, v njej pa je v glavnem članku podrobno obravnavan prispevek regionalne politike k prednostnim nalogam EU za obdobje 2014–2020. Informativni grafični prikazi, primeri projektov in intervju s komisarko Corino Creţu pojasnjujejo, kako skladi ESI pomagajo na najrazličnejših področjih, od delovnih mest, raziskav do migracij. 

V naši seriji intervjujev z regionalnimi oblastmi se pogovarjamo z Jane Hutt, finančno in poslovno ministrico vlade Walesa, in Tomislavom Donchevim, podpredsednikom bolgarske vlade, o prispevku skladov EU za krepitev gospodarstva v njunih državah. Na drugih mestih objavljamo zmagovalce letošnjih nagrad RegioStars in tri najboljše prispevke v našem fotografskem natečaju Evropa v moji regiji, na kratko opisujemo delo Mreže evropskih regij za raziskave in inovativnost (ERRIN), pojasnjujemo, kaj je Evropski sklad za strateške naložbe (EFSI), in kako skladi EU pomagajo Evropi pri odzivu na begunsko krizo. Razdelek „Z vašimi besedami“ vsebuje prispevke iz Poljske, Danske, Finske in Češke. 

V publikacijo so vključeni tudi standardni izbor novic in predstavitve projektov iz celotne EU.

Publications