Panorama 52: Pomoč pri izvajanju kohezijske politike

Dodatna orodja

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 17/04/2015

Spomladanska izdaja revije Panorama je zdaj na voljo v spletu v angleškem jeziku, v njej pa so v glavnih člankih obravnavani načrti Komisije za pametnejše naložbe in učinkovitejše izvajanje. V prvem članku je opisano delo novoustanovljene projektne skupine za boljše izvajanje, katere cilj je pomagati državam s podpovprečnimi stopnjami črpanja, medtem ko drugi članek obravnava začetek delovanja svetovalne storitve fi-compass in kako se ta storitev ujema z naložbenim načrtom predsednika Junckerja. Nadaljujemo tudi s serijo člankov o tem, kako so posamezne države pripravile svoje operativne programe, pri čemer si bomo tokrat ogledali Slovenijo in Nemčijo, osredotočili pa se bomo tudi na posamezne regije Francije in Poljske.

Poleg tega bomo obravnavali naložbene dejavnosti EU v drugih delih sveta, in sicer od sodelovanja z različnimi državami v Latinski Ameriki do neposrednejše vključenosti v najbolj oddaljenih regijah EU, pri čemer bo predstavljen tudi obisk komisarke Creţu v čezmorskem departmaju Guadeloupe.

Vzeli si bomo tudi trenutek za ogled zgodovinskih začetkov Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki letošnjo pomlad praznuje 40. obletnico, in prisluhnili osebnim stališčem nekdanjega uradnega govorca Komisije za regionalno politiko.

V publikacijo so vključeni tudi standardni izbor novic in predstavitve projektov iz celotne EU.

Publications