60 let Evrope, 60 projektov za vas

Dodatna orodja

 

Ob 60. obletnici Rimske pogodbe smo za vas pripravili galerijo 60 fotografij, ki prikazujejo projekte, sofinancirane v okviru evropske regionalne politike, glavne naložbene politike Evropske unije (EU).

Ti projekti koristijo našemu gospodarstvu, predvsem pa so namenjeni državljanom. Najsi gre za prometno infrastrukturo, podporo malim in srednjim podjetnikom, urbani razvoj, raziskave in inovacije, nove čistilne naprave za prečiščevanje vode, obnove šol ali projekte medregionalnega sodelovanja itn., namen tovrstnih projektov je izboljšati življenje državljanov, za katere se ti projekti pravzaprav izvajajo. To se izraža tudi na obrazih ljudi na fotografijah v galeriji.

Robert Schuman je leta 1958 dejal: »Evropa ne bo nastala naenkrat ali v skladu z enotnim načrtom. Gradila se bo s pomočjo konkretnih dosežkov, ki bodo najprej oblikovali dejansko solidarnost«. Med te konkretne dosežke sodi tudi na tisoče projektov, pripravljenih v okviru evropske regionalne politike za prebivalce vsake regije EU, ki so jih nato izvedli lokalni, regionalni in nacionalni organi vsake države.

Več informacij je na voljo na spletni strani: Evropski projekti na vašem območju