Prin reabilitarea unei linii de cale ferată, călătoriile prin centrul şi vestul României vor fi mai rapide

Reabilitarea a 74 km de cale ferată în centrul României nu va reduce numai timpul de călătorie, ci ar trebui, de asemenea, să încurajeze transportul feroviar de călători şi de marfă în detrimentul transportului rutier.

Alte instrumente

 

Proiectul include reabilitarea a 57 km de linie dublă electrificată de cale ferată şi construcţia a 18 km de linie între localităţile Coşlariu şi Simeria. Odată încheiate lucrările, trenurile de călători vor putea opera pe ruta respectivă cu o viteză maximă de până la 160 km/hm, în timp ce trenurile de marfă vor putea călători cu 120 km/h.

Această modernizare face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare a liniei de cale ferată dintre Simeria şi Braşov, care are o importanţă strategică şi face parte din tronsonul nordic al singurei rute feroviare care leagă Europa de sud-est şi Grecia de Germania. Este de aşteptat ca modernizarea acestei rute internaţionale să creeze beneficii la scară mai largă pentru România, precum şi pentru întreaga Europă.

Stimularea transporturilor pentru asigurarea traficului la nivel local, regional şi internaţional

Potrivit estimărilor, proiectul va determina creşterea cotei de piaţă a transportului feroviar de călători şi marfă în centrul şi vestul României, sporind în acelaşi timp nivelul de siguranţă şi confort şi reducând timpul de călătorie. Pasagerii, întreprinderile, operatorii de marfă şi serviciile publice din regiune vor beneficia în mod special de această modernizare, mai ales cei 868 000 de locuitori ai judeţelor Alba şi Hunedoara. Alţi beneficiari ar fi, de asemenea, pasagerii care călătoresc pe distanţe lungi, din oraşul de coastă Constanţa până la graniţa cu Ungaria şi chiar mai departe.

Proiectul va implica aducerea liniei de cale ferată la standardele moderne ale infrastructurii europene, va asigura interoperabilitatea efectivă a materialului rulant şi va include implementarea sistemului european de semnalizare şi protecţie feroviară, cunoscut sub denumirea ERTMS/ETCS de nivel 2.

Pe lângă modernizarea liniei de cale ferată, proiectul va implica reabilitarea a nouă staţii feroviare pe ruta respectivă. Se estimează că, pe durata celor trei ani, proiectul va crea în jur de 500 de locuri de muncă.


Data proiectului

11/12/2012