Un proiect-pilot pentru cel mai nou sistem de semnalizare feroviară din Europa

Un echipament european sofisticat de semnalizare feroviară va fi testat pe un tronson scurt de cale ferată din sudul României. Proiectul cu o durată de 4 ani şi jumătate va deschide calea modernizării reţelei de căi ferate din întreaga ţară, sporind totodată siguranţa, viteza şi eficienţa serviciilor şi a conexiunilor feroviare internaţionale.

Alte instrumente

 

Instalarea şi testarea noului sistem de semnalizare feroviară ERTMS/ETCS de nivelul 2 (aplicaţie de nivelul 2 a Sistemului european de gestionare a traficului feroviar/Sistemului european de control al trenurilor) se va face pe un tronson de 37 km dintre Bucureşti şi Braşov. Acesta face parte din calea ferată TEN-T de pe axa prioritară 22, dintre Constanţa şi frontiera cu Ungaria (aproape de Curtici).

Testare completă

Sistemul ERTMS/ETCS de nivelul 2 va fi instalat şi testat pe linia de la Buftea, cu aproximativ 20 km mai la nord de Bucureşti, până la Brazi. Scopul este atât aprofundarea cunoştinţelor privind partea operaţională a sistemului înainte de implementarea acestuia la scară naţională, cât şi susţinerea Planului european de implementare a ERTMS din 2009.

Printre principalele activităţi se numără alinierea acestei secţiuni de cale ferată la standardele sistemului ERTMS/ETCS de nivelul 2. Planurile includ instalarea unor transmiţătoare de linie şi a unor echipamente de bord în cel puţin şase locomotive ale unor trenuri de pasageri de la CFR Călători. Se va înfiinţa, de asemenea, o reţea radio GSM pe linia ferată, care va include echipamente de transmisie cu fibră optică, interfeţe cu alte sisteme şi două centrale de servicii mobile (CSM) – una principală şi una de rezervă în caz de calamităţi, situate în Bucureşti, respectiv în Ploieşti.

Beneficii pentru trenurile naţionale şi internaţionale

Proiectul va avea drept rezultat o linie feroviară modernizată, dotată cu cel mai nou sistem european de gestionare a traficului feroviar, creându-se 30 de locuri de muncă în perioada desfăşurării lucrărilor. Se vor dobândi cunoştinţe financiare, economice şi operaţionale vitale în urma testării, a evaluării şi a revizuirii regulamentelor operaţionale româneşti existente pentru trenurile de pe această linie. Se vor formula astfel recomandări privind toate aspectele, de la planificare până la întreţinerea noului sistem de semnalizare feroviară.

Cunoştinţele dobândite vor fi utile pentru următoarele investiţii de modernizare a căilor ferate din întreaga ţară. De asemenea, aceste cunoştinţe vor facilita implementarea la scară largă a aplicaţiei de nivel 2 ERTMS, planificată pentru tronsonul Curtici-Braşov din ramura nordică a infrastructurii axei prioritare 22 din cadrul TEN-T, îmbunătăţindu-se interoperabilitatea tehnică pentru trenurile internaţionale.

Data proiectului

30/03/2011