Extinderea digului de nord din portul Constanţa

Acest proiect vizează extinderea cu 1 050 de metri a digului de nord din portul Constanţa, principalul port naţional al României, pentru a oferi zonei sudice o protecţie completă împotriva valurilor.

Alte instrumente

 

Proiectul va extinde digul de nord de la 4 850 de metri la 5 900 de metri, astfel încât, împreună cu digul de sud, acesta va putea reduce efectele negative ale valurilor asupra operaţiunilor şi asupra siguranţei portului, sporind în acelaşi timp productivitatea portului.

Asigurarea protecţiei necesare împotriva valurilor

Înainte de acest proiect, zona sudică a portului Constanţa, protejată de digul nordic şi cel sudic, era expusă în faţa valurilor venite dinspre est. O cauză parţială era faptul că, atunci când s-a construit digul de nord, restricţiile bugetare au împiedicat atingerea lungimii planificate de 5 900 de metri. Acest proiect va prelungi, în sfârşit, digul de nord până la lungimea dorită, pentru a asigura zonei sudice a portului protecţia necesară împotriva valurilor.

Proiectul cuprinde lucrări desfăşurate în trei zone: zona unde se termină digul existent şi unde se leagă la lucrările noi; zona în care există deja o fundaţie subacvatică pentru prelungirea digului; şi zona pentru lucrări complet noi, aflată direct pe fundul mării. Zidul de protecţie se va ridica la nouă metri deasupra nivelului mării, atingând 10 metri împreună cu învelişul de piatră.

Sporirea productivităţii portului Constanţa

Fiind portul naţional al României, Constanţa are o mare importanţă naţională şi internaţională. Portul este conectat prin Canalul Dunăre-Marea Neagră la calea de navigaţie internă Rin/Meuse-Main-Dunăre din cadrul TEN-T (reţeaua transeuropeană de transport).

Se aşteaptă ca proiectul să sporească productivitatea portului prin reducerea impactului valurilor asupra operaţiunilor şi minimizarea riscului de accidente. În cazul danelor, se va elimina astfel 25 % din scăderea de productivitate determinată de perioadele de inactivitate. Pentru şlepuri, care reprezintă o componentă esenţială pentru transbordare, se va elimina perioada de inactivitate datorată apelor nefavorabile. Odată finalizat, digul va fi sub administraţia publică a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime S.A.

Proiectul va spori şi mai mult fiabilitatea programului de funcţionare al portului şi va permite dezvoltarea viitoare a zonei portuare sudice. În plus, se vor crea 450 de noi locuri de muncă în etapa de implementare şi 10 locuri de muncă în etapa de exploatare.

Data proiectului

08/09/2011