Un accent pe performanță este esențial pentru următoarea generație de programe de politică regională

Alte instrumente

 
09/07/2021

Astăzi, Comisia a publicat un document de lucru care descrie abordarea performanței, monitorizarea și evaluarea programelor finanțate prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Fondul de coeziune (FC) și Fondul de tranziție echitabilă (JTF) pentru perioada 2021-2027.

Documentul este destinat în principal autorităților de programe naționale și regionale. Acesta ilustrează modul în care noul set de reguli [link] prevede o abordare sistematică a performanței și stabilește contextul în care vor fi utilizați indicatorii comuni de realizare și de rezultat din reglementările fondurilor. Descrierile indicatorilor comuni sunt anexate la documentul de lucru pentru a ghida programele în utilizarea, colectarea și raportarea datelor fiabile de monitorizare a performanței. Obiectivele indicatorilor vor fi făcute publice pe platforma Cohesion Open Data în 2022, după adoptarea primului val de programe.

Performance, monitoring and evaluation of the European Regional Development Fund, the Cohesion Fund and the Just Transition Fund in 2021-2027

Cohesion Open Data platform

Mai multe informații

Noutăţi