O calitate sporită a vieții pentru persoanele vârstnice din Vaslui

Alte instrumente

 
13/06/2019

Un proiect finanțat din FEDR în județul Vaslui își propune să îmbunătățească serviciile de îngrijire acordate celor 200 de persoane adulte cu handicap care sunt în prezent internate în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Huși.

Județul Vaslui are o populație îmbătrânită, care nu beneficiază de suficientă susținere din cauza faptului că o mare parte din populația adultă mai tânără a părăsit regiunea sau țara pentru a lucra în altă parte. Acest fenomen de mobilitate a lăsat în urmă mai mulți vârstnici care au nevoie de ajutor sau se confruntă cu decizia dificilă de a alege între a se muta într-un cămin de bătrâni sau a sta în propria casă.

Proiectul își propune dezinstituționalizarea a 200 de persoane adulte din județ prin dezvoltarea mai multor locuințe protejate, centre de zi și cămine pentru bătrâni. Pentru comuna Găgești sunt planificate trei locuințe protejate, fiecare deservind opt persoane.

Finanțarea din partea FEDR va contribui și la dezvoltarea unui centru de zi cu dotări și servicii pentru până la 30 de persoane cu dizabilități din Găgești. Pentru comuna Fălciu se are în vedere construirea unui cămin pentru bătrâni, care va cuprinde și o componentă de îngrijire la domiciliu, precum livrarea zilnică de mese calde, menaj, spălat lenjerie, curățenie și altele.

Căminul de bătrâni le va oferi bătrânilor și prilejul de a socializa între ei și de a rămâne activi. Prin acest proiect se vor asigura 23 locuri de muncă pentru îngrijitori, medici și infirmieri.

Linkuri conexe:

Articolul-sursă publicat pe https://presshub.ro 31/05/19


Foto: © iStock/Halfpoint

Noutăţi