Panorama 68: Nord-vestul României se îndreaptă în direcția potrivită

Alte instrumente

 
04/04/2019

Ediția de primăvară a revistei Panorama, disponibilă acum pentru descărcare, acoperă o varietate amplă de subiecte, de la aspecte urbane la cultură și tranziția industrială.

Avem un interviu în exclusivitate cu comisarul Corina Crețu, făcând o retrospectivă a ultimilor patru ani și a realizărilor politicii de coeziune în acest timp. În prim-plan se află de această dată nord-vestul României, cu o selecție de proiecte și comentarii de la Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca și Marcel Ioan Boloş, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională. Totodată explorăm constatările unui raport recent al URBACT privind modurile în care autorităților orășenești pot contribui la obținerea egalității de gen într-o varietate de domenii și aflăm cum sunt ajutate insulele să genereze propria energie durabilă prin inițiativa Energie nepoluantă pentru insulele UE.

Rubrica „În cuvinte proprii” cuprinde reflecții din Cehia și regiunea Kujawsko-Pomorskie din Polonia, precum și mesaje transmise de către tineri prin intermediul experiențelor lor legate de programul de mass-media „Youth4Regions”. De asemenea, aruncăm o privire asupra unei emisiuni TV obișnuite din Estonia care a adus în prin plan beneficiile politicii de coeziune.

Aflăm cum programele Interreg au inspirat Coreea de Sud în eforturile sale de a coopera cu țările învecinate, analizăm răspândirea populismului și a euroscepticismului și includem și secțiunile noastre obișnuite privind instrumentele financiare și constatările din portalul nostru de date deschise. Secțiunea dedicată proiectelor vizitează Polonia, Italia și Țările de Jos.

Panorama 68: North-West Romania going in the right direction

 

Noutăţi