Concursul de blogging „UE în regiunea mea”– felicitări pentru Claudia, Daniel, Dennis, Iulia și Madeleina!

Alte instrumente

 
17/08/2017

Juriul concursului de blogging „UE în regiunea mea” (#EUinmyRegion) i-a premiat pe Daniel Botea, Claudia Shute, Dennis Nill și Madeleina Kay, în timp ce Iulia Balasa a câștigat premiul „Alegerea publicului”. 

Rezultatele concursului s-au obținut în urma combinării punctajelor acordate de către cei trei membri ai juriului (a se vedea Ce va căuta juriul) cu datele privind ratingurile de website, traficul și instrumentele analitice ale rețelelor sociale. 

Bloggerul Daniel Botea din România s-a clasat pe primul loc cu Covorul oltenesc, o tradiție reînviată cu ajutorul fondurilor europene, care a obținut rezultate foarte bune în ceea ce privește traficul pe site, ratingurile site-ului și punctajele acordate de juriu. 

Acesta a fost urmat îndeaproape de Claudia Shute cu Inte(gr)SKate: Din Irak până în Plechárna, care de fapt a obținut cel mai mare punctaj din partea juriului și s-a clasat foarte bine și la ratingurile site-ului. 

Inițial planificaserăm să avem doar trei „câștigători ai juriului”, dar pe locul al treilea au fost la egalitate

Ambii au obținut rezultate aproape identice în ceea ce privește punctajul acordat de juriu și ratingurile site-ului, Dennis având un trafic mai bun, iar Madeleina înregistrând un punctaj mai bun la capitolul rețele sociale. Așa că ambii vor veni la Bruxelles! 

În sfârșit, premiul „Alegerea publicului” (care nu a intrat în preselecția pentru juriu) a fost câștigat de către Iulia Balasa cu Descrierea proiectului „Erasmus+”, care a obținut cel mai mare rating al site-ului și s-a descurcat bine și în rețelele sociale. 

După cum s-a anunțat la începutul acestui an, toți cei cinci câștigători vor veni la Bruxelles cu ocazia Săptămânii europene a regiunilor și orașelor (9 –12 octombrie), unde vor beneficia gratuit de cursuri de jurnalism mobil și narativ înainte de a se alătura programului destinat presei în calitate de jurnaliști acreditați.

Aceștia vor posta de la conferință, așa că urmăriți acest spațiu (pe Twitter sau pe Facebook) pentru a fi la curent cu experiențele lor. 

Le mulțumim tuturor bloggerilor care au participat la concurs!

Noutăţi