Al șaptelea forum privind coeziunea (Webstreaming)

Alte instrumente

 
27/06/2017

Cel de-al șaptelea Forum privind coeziunea, care va avea loc între 26 și 27 iunie 2017 la Bruxelles, este un eveniment politic la scară largă desfășurat o dată la trei ani, care reunește peste 700 de participanți, inclusiv reprezentanți de la nivel înalt ai unor instituții europene și administrații centrale, reprezentanți regionali și locali, parteneri economici și sociali, ONG-uri și membri ai lumii academice. În deschidere vor vorbi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani și prim-ministrul statului Malta, Joseph Muscat.

 Evenimentul va include și alte discursuri tematice, trei dezbateri în cadrul unor grupuri tematice și trei ateliere paralele referitoare la aspecte critice privind viitorul Europei și viitorul fondurilor structurale și de investiții europene.

Evenimentul va fi unul de referință pentru pregătirile cadrului post-2020 al fondurilor structurale și de investiții europene. Politica de coeziune trebuie să reflecteze asupra provocării dificile de a face economia Europei mai favorabilă incluziunii, mai competitivă și mai rezistentă și trebuie să abordeze problemele formulate de Cartea albă privind viitorul Europei în ceea ce privește plusvaloarea politicilor UE, subsidiaritatea și discrepanțele dintre promisiuni și rezultate.

Pentru decidenți, părțile interesate și practicieni, forumul reprezintă o ocazie unică de a discuta cum pot politicile UE să îmbunătățească condițiile de trai și oportunitățile tuturor cetățenilor europeni în contextul globalizării, al evoluției tehnologice și al inegalităților crescânde. Este o șansă de a formula un răspuns al politicii de coeziune la principalele provocări economice și sociale pentru Uniunea Europeană și de a îmbunătăți rezultatele oferite cetățenilor.

Forumul va preceda adoptarea celui de Al șaptelea raport privind coeziunea, astfel încât concluziile dezbaterii cu reprezentanții societății civile să fie luate în considerare în raport.

Conference Agenda 

 

Live Webstreaming

DAY 1 : 26/06/2017: English, French, German, Italian, Spanish, Polish, Romanian for all sessions and Bulgarian for workshop 1.

DAY 2 : 27/06/2017: English, French, German, Italian, Spanish, and Polish

Locurile de desfășurare: Clădirea Charlemagne, Bruxelles
Datele: 26-27.6.2017

Urmăriți pe Twitter: #EU7CF @EU_Regional

Participare numai pe bază de invitație

Agenda conferinței 

Informații practice


Pentru informareREGIO-B1-WORKSHOPS-AND-SEMINARS@ec.europa.eu

Evenimentul va fi transmis în direct pe Internet.

Al șaptelea forum privind coeziunea

Noutăţi