Apropierea cetățenilor de UE: Comisia lansează în premieră campania „Europe in My Region”

Alte instrumente

 
29/04/2016

Comisia Europeană lansează astăzi prima campanie Europe in My Regionpentru a încuraja cetățenii să descopere proiecte finanțate de UE în întreaga Europă și să afle mai multe despre acestea.

Organizată de Direcția Generală Politică Regională a Comisiei Europene cu sprijinul reprezentanțelor Comisiei și al autorităților de management, campania „Europe in My Region” se va desfășura în perioada 29 aprilie-11 iunie în 23 de țări ale UE și va cuprinde 1 200 de evenimente la care se preconizează că vor participa mii de cetățeni.

„Europe in My Region” se organizează în jurul a patru inițiative diferite: proiectul „Zilele proiectelor deschise în UE”, o căutare de comori, un concurs de fotografie și o campanie de tip blog. Toate aceste activități au scopul de a încuraja cetățenii să viziteze proiecte finanțate de UE, partajând în rețele sociale imagini și experiențe.

Pe tot parcursul lunii mai, beneficiarii fondurilor UE își vor prezenta proiectele în fața cetățenilor în cadrul proiectului „Zilele proiectelor deschise în UE”, iar o hartă online va contribui la geolocalizarea proiectelor care participă la această inițiativă. Între timp, cetățenii vor fi invitați să participe la o căutare de comori găzduită de 18 țări, totalizând 45 de regiuni: căutătorii de comori vor trebui să găsească indicii ascunse în unele proiecte cofinanțate și să răspundă la un test online.

A cincea ediție a concursului de fotografie de pe Facebook (2 mai-28 august) urmărește sărbătorirea proiectelor care aduc o schimbare reală în comunitățile locale: pentru a participa la concurs, cetățenii trebuie să fotografieze un proiect care beneficiază de finanțare din partea UE, astfel încât în fotografie să apară și plăcuța sau panoul care conține informații privind finanțarea și steagul UE. Trei câștigători vor avea șansa de a câștiga un curs de fotografie cu un fotograf profesionist și o excursie la Bruxelles.

Nu în ultimul rând, cei mai talentați autori de blog care scriu despre proiecte locale vor fi invitați la Bruxelles pentru a participa la programul destinat mass-mediei în cadrul evenimentului European Week of Regions & Cities (10-13 octombrie 2016).

Informații suplimentare:
Europe in My Region

Twitter: @EU_Regional @CorinaCretuEU #EUinmyregion

Noutăţi