Consultare privind depășirea obstacolelor din regiunile de frontieră

Consultarea publică privind depășirea obstacolelor din regiunile de frontieră s-a încheiat. DG REGIO le mulțumește tuturor participanților.

Rezultatele sunt acum disponibile:

S-au primit 632 de răspunsuri, care au fost rezumate într-un raport pdf bg cs da de el en es et fi fr hr hu it lt lv mt nl pl pt ro sk sl sv.

Puteți accesa aici un infografic cu cele mai importante concluzii ale raportului pdf en.

Contribuțiile individuale sunt publicate aici pdf.

Domeniu politic

Politică regională și coeziune teritorială, dar și alte domenii majore (comerț, ocuparea forței de muncă, educație, transport, cercetare, energie etc.)

Grup țintă

În principal cetățenii din regiunile de frontieră (frontiere între statele membre ale UE și frontiere cu țări AELS/SEE); autorități naționale, regionale și locale; organisme interguvernamentale și neguvernamentale; instituții academice; societatea civilă și întreprinderile care desfășoară activități transfrontaliere.

Perioada consultării

21.9.2015 - 21.12.2015

Obiectivul consultării

În ultimii 25 de ani, Uniunea Europeană a investit în măsuri de cooperare transfrontalieră prin intermediul Interreg, un instrument de finanțare destinat dezvoltării regionale de o parte și de alta a frontierelor. Deși s-au făcut progrese, numeroase obstacole persistă, iar multe dintre ele nu pot fi înlăturate doar cu ajutorul finanțării Interreg.

Principalul obiectiv al acestei consultări este să aflăm care sunt obstacolele actuale și ce impact au acestea asupra cetățenilor și firmelor din regiunile de frontieră.

Rezultatele vor fi publicate on-line. Ele vor fi utilizate pentru elaborarea unui studiu menit să descrie situația de fapt și să propună o serie de sugestii privind modalitățile prin care UE și partenerii săi ar putea contribui la înlăturarea obstacolelor.

Pentru mai multe informații despre consultare, vă rugăm să citiți documentul de referință PDF.

Completare chestionar

Vă rugăm să vă trimiteți contribuția completând chestionarul on-line. Acesta este disponibil în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Deschideți chestionarul accesând următorul link:English German French Bulgarian Czech Danish Greek Spanish Estonian Finnish Hungarian Hungarian Italian Lithuanian Latvian Latvian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Swedish.

Dorim ca această consultare să fie echitabilă și transparentă. De aceea, rezumatul final va ține cont doar de răspunsurile care respectă instrucțiunile. Dacă organizația dvs. este înregistrată în Registrul de transparență, vă rugăm să indicați numărul de înregistrare atunci când răspundeți la chestionarul on-line. Astfel, contribuția dumneavoastră va constitui punctul de vedere al organizației pe care o reprezentați.

Potrivit politicii Comisiei, în cazul în care o organizație decide să nu furnizeze aceste informații, contribuția sa va fi inclusă în categoria contribuțiilor individuale. (a se vedea Comunicarea COM(2002) 704 privind principiile generale și standardele minime pentru consultarea părților interesate de către Comisie și Comunicarea COM(2007) 127 privind acțiunile întreprinse în aplicarea cărții verzi „Inițiativa europeană în materie de transparență”). Dacă organizația dvs. nu este înregistrată. puteți să o înregistrați acum.

Reveniți ulterior la această pagină pentru a trimite contribuția dumneavoastră în numele organizației înregistrate.

Contribuțiile vor fi publicate pe internet, cu excepția cazului în care nu vă dați acordul în acest sens. Vă invităm să citiți declarația specifică de confidențialitate anexată consultării pentru a afla cum vom prelucra datele personale și răspunsurile dvs.

Date de contact

Serviciu responsabil: DG Politica Regională și Urbană, D2 - Cooperare transfrontalieră în Europa

E-mail: REGIO-CONSULTATION-BORDER-OBSTACLES@ec.europa.eu

Adresă de corespondență: DG Regional and Urban Policy, D2 European Cross-border co-operation, BU-1 00/14, B-1049, Bruxelles

Contribuții

Pentru a asigura transparența, organizațiile sunt invitate să ofere publicului informații relevante în ceea ce le privește, înscriindu-se în Registrul de transparență și acceptând codul de conduită aferent. Contribuțiile organizațiilor neînregistrate vor fi publicate separat de cele ale organizațiilor înscrise în registru.

Rezultatele consultării și etapele următoare

La încheierea consultării, rezultatele for fi publicate în cel mai scurt timp posibil aici.

Protecția datelor cu caracter personal

Declarație specifică de confidențialitate English PDF

Declinarea responsabilității

Acest document a fost întocmit doar în scop de informare și consultare. Documentul nu a fost adoptat sau aprobat de Comisia Europeană și nu reprezintă punctele de vedere ale personalului Comisiei. El nu indică sau anunță poziția Comisiei cu privire la aspectele abordate. Comisia nu garantează corectitudinea informațiilor furnizate și nu își asumă răspunderea pentru utilizarea acestora.