Politica de coeziune a Uniunii Europene: investiții în regiunile și orașele dumneavoastră

Alte instrumente

 
Politica de coeziune a Uniunii Europene: investiții în regiunile și orașele dumneavoastră

03:34 minutes / mp4

Descărcare

În fiecare an, UE investește milioane de euro în măsuri menite să favorizeze crearea de locuri de muncă, să genereze creștere economică și să acontribuie la reducerea diferențelor sociale și economice dintre regiuni. Urmărind acest material video veți afla mai multe despre modul în care aceste inițiative ale UE pot îmbunătăți viața de zi cu zi a cetățenilor, stimulând creșterea economică în regiunea lor.   

În ultimii cinci ani, această politică a creat peste 600 000 de locuri de muncă, a investit în instruirea a peste 15 milioane de persoane anual sporindu-le astfel șansele de angajare, a cofinanțat construirea a 25 000 km de drumuri și 1 800 km de cale ferată, a asigurat furnizarea de apă potabilă pentru 3 milioane de persoane, a investit în 200 000 de întreprinderi mici și mijlocii și în 61 000 de proiecte de cercetare. Aceste cifre continuă să crească, pe măsură ce proiectele demarate în ultimii cinci ani produc noi rezultate. 

Acest lucru a fost posibil datorită Fondului european de dezvoltare regională, Fondului de coeziune și Fondului social european, care reprezintă împreună peste o treime din bugetul Uniunii Europene.

Dată: 16/07/2014

Limbi Lithuanian Swedish Dutch French Estonian Spanish Italian Romanian Portuguese Latvian Greek English German Bulgarian Danish Maltese Polish Hungarian Czech Finnish Croatian Slovenian Slovak

Subtitrare english

Durată 03:34 minutes / mp4

Mai multe informaţii

The EU's main investment policy

Înregistrări video