depășirea obstacolelor din regiunile de frontieră - raport de sinteză privind consultarea publică online

Alte instrumente

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Maltese Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 04/04/2016

În septembrie 2015 Comisia a lansat Reexaminarea cooperării transfrontaliere pentru a studia obstacolele cu care persoanele din regiunile de frontieră continuă să se confrunte. O parte din această reexaminare a constat într-o consultare publică la nivelul UE, ale cărei rezultate sunt dezvăluite astăzi.

Respondenții nu numai că au identificat în mod clar problemele transfrontaliere rămase, ci li s-a cerut și să prezinte idei concrete privind modalitatea de a le soluționa, care sunt compilate în acest raport.

Respondenții menționează cinci obstacole principale:

  1. barierele juridice și administrative (lipsa recunoașterii calificărilor, diferențele privind securitatea socială, pensiile și sistemele de impozitare);
  2. barierele lingvistice;
  3. accesul fizic dificil (lipsa infrastructurilor și a sistemelor integrate de transport public);
  4. lipsa cooperării între autoritățile publice cu privire la problemele transfrontaliere și
  5. inegalitățile economice (diferențele dintre piața muncii și salarii, crearea unor fluxuri asimetrice).

Peste 10 miliarde EUR provenind din fondurile ESI vor fi investite pentru a stimula cooperarea transfrontalieră în perioada 2014-2020.

More information :

Cross-Border Review

Publications