Panorama 70: Mișcările inteligente stimulează mediul de afaceri danez

Alte instrumente

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 10/10/2019

Ediția de toamnă a revistei Panorama este disponibilă acum pentru descărcare și acoperă o multitudine de noi evoluții prezentate în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor din acest an.

Subliniem principalele constatări ale recent publicatului indice al competitivității regionale și ale sondajului Eurobarometru privind conștientizarea și aprecierea de către cetățeni a politicii regionale. De asemenea, detaliem profilurile finaliștilor și prezentăm câștigătorii premiilor Regiostars din acest an pentru cele mai inovatoare proiecte finanțate de UE.

De această dată aducem în prim-plan Danemarca și noul său Comitet Executiv pentru Dezvoltarea și Creșterea Întreprinderilor, înființat de curând și însărcinat cu gestionarea fondurilor de coeziune. Avem un interviu acordat de directorul adjunct al comitetului, Sigmund Lubanski, în care acesta explică semnificația schimbărilor; de asemenea, prezentăm proiecte recente care s-au bucurat de succes în Danemarca.

Într-o rubrică axată pe evaluare, raportăm de la ediția a opta a Conferinței de evaluare a politicii de coeziune a UE și evaluăm rezultatele-cheie ale activităților Fondului de solidaritate al UE din ultimii 15 ani. Totodată, aflăm noutăți despre negocierile privind bugetul UE pentru următoarea perioadă de finanțare și aruncăm o privire asupra modului în care Portugalia își evaluează și adaptează strategia de specializare inteligentă.

Rubrica „În cuvinte proprii” cuprinde o contribuție din Saxonia Inferioară, precum și mesaje transmise de către tineri prin intermediul experiențelor lor legate de programul de mass-media „Youth4Regions”. Rubrica dedicată proiectelor vizitează Italia, Spania și Europa Centrală.

Publications