Panorama 65: Politica de coeziune: în plin avânt spre un viitor mai inteligent

Alte instrumente

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2021-2027
Date : 04/07/2018

Ediția de vară a revistei Panorama, disponibilă acum pentru descărcare, privește spre viitor și analizează bugetul propus de Comisia Europeană pentru perioada de finanțare 2021-2027. Pe lângă un articol introductiv, care prezintă în ansamblu propunerile și modul în care se așteaptă ca acestea să reformeze politica de coeziune, avem un interviu în exclusivitate cu comisarul Crețu, care descrie în linii mari principalele evoluții și rațiunea de la baza acestora. De asemenea, prezentăm reacții inițiale ale diferitor părți interesate din întreaga Europă.

În prim-plan se află de această dată Irlanda, care sărbătorește în prezent 45 de ani de apartenență la UE. Într-un interviu cu ministrul cheltuielilor publice, Paschal Donohoe, și printr-o selecție de proiecte, arătăm cum a contribuit finanțarea FEDR la creșterea caracterului inovator și competitiv al Irlandei.

Îi prezentăm pe cei 21 de finaliști ai ediției din acest an a Premiilor Regiostars și discutăm, în avanpremieră, temele și detaliile ediției viitoare a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, care va avea loc la Bruxelles la începutul lunii octombrie. De asemenea, explorăm o varietate de proiecte privind patrimoniul cultural susținute de FEDR, pentru a sărbători Anul European al Patrimoniului Cultural, iar rubrica „Surprinse de cameră” evidențiază exemple de inovare din Polonia. Avem un reportaj asupra recentei conferințe privind buna guvernare și trecem în revistă varietatea de inițiative care contribuie la consolidarea capacității administrative în întreaga UE. De asemenea, urmărim în continuare aventurile tinerelor vedete europene ale rețelelor sociale care traversează continentul ca parte a proiectului „Excursie cu mașina”. Rubrica destinată proiectelor vizitează Italia, Franța și Bulgaria.

Publications