Regiunile ultraperiferice: unirea forțelor în întreaga UE

Alte instrumente

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 15/12/2017

În această ediție de iarnă a revistei Panorama vizităm regiunile ultraperiferice și vă prezentăm recenta Conferință a președinților, la care au participat președintele Juncker și comisarul Crețu. Analizăm strategia reînnoită pentru aceste regiuni, care își propune să le ajute să valorifice din plin poziția lor unică în UE și în întreaga lume, și vom include proiecte și mărturii. De asemenea, vom arunca o privire asupra celui mai recent raport strategic privind punerea în aplicare a fondurilor ESI și vom găsi dovezi clare ale amplorii și impactului acestor investiții asupra vieții cetățenilor la nivelul întregului continent.

În această ediție, articolul nostru cu temă regională aduce în prim-plan Comunitat Valenciana din Spania, cu profiluri de proiect și un interviu cu președintele Ximo Puig. Vom include și articole despre tineri și despre eforturile lor diverse de a se implica în UE și în politica regională prin concursul de blogging „Europa în regiunea mea”, prin sistemele de formare a tinerilor jurnaliști și prin programul Tineretul voluntar Interreg.

Avem vești și de la recenta ediție a Forumului Orașelor din Rotterdam cu privire la Agenda urbană a UE, precum și o contribuție din partea viitoarei președinții bulgare, care prezintă viziunea și prioritățile acesteia. Rubrica „În cuvinte proprii” din acest număr cuprinde contribuții de la Parlamentul European și din Franța, Italia și Spania, secțiunea dedicată proiectelor vizitează Belgia, Republica Cehă și Lituania, iar în articolul cu imagini îndreptăm obiectivul camerei spre proiecte din Malta.

Publications