Panorama 59: Contribuția UE consolidează agenda urbană globală a ONU

Alte instrumente

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 19/12/2016

Vă urăm bun venit la ediția de iarnă din 2016 a revistei Panorama. În acest număr, comisarul Corina Crețu face un bilanț al realizărilor din 2016 și anticipează provocările pentru 2017. Principalul articol al revistei analizează participarea UE la conferința Habitat III, desfășurată recent la Quito, în Ecuador, care a permis schimbul de experiență la nivel global în domeniul dezvoltării urbane durabile. Reevaluăm Săptămâna europeană a regiunilor și a orașelor de anul acesta, care a fost încununată de succes, dezvăluim câteva dintre constatările-cheie ale evaluării ex-post a perioadei de finanțare 2007-2013 și aruncăm o privire asupra viitorului strategiei pentru regiunea Mării Baltice. Analiza noastră aprofundată a unei regiuni prezintă, de această dată, regiunea franceză nou-creată Grand Est, incluzând un interviu cu președintele regiunii și o selecție de proiecte recente încununate de succes, iar secțiunea „În cuvinte proprii” prezintă contribuții din Polonia, Italia, România și Țările de Jos.

Secțiunea noastră dedicată proiectelor prezintă contribuții din Grecia și din Țările de Jos, iar articolul pe larg dedicat proiectelor analizează mai amănunțit un proiect din domeniul transporturilor din partea de sud a regiunii Mării Baltice. De asemenea, veți găsi un afiș cu cele mai bune fotografii înscrise la concursul „Europa în regiunea mea” (Europe in My Region).

Publications