Panorama 44 - Specializarea inteligentă, Motorul viitoarei creşteri economice în regiunile din Europa

Alte instrumente

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2007-2013
Date : 01/12/2012

Ediţia de iarnă 2012 a revistei Panorama, cu titlul „Specializarea inteligentă”, este disponibilă acum online. Piesa de rezistenţă a revistei este un articol de 6 pagini pe tema strategiilor în materie de specializare inteligentă având rolul de motoare ale creşterii economice regionale, care analizează definiţiile şi posibilităţile referitoare la specializarea inteligentă, sprijinul asigurat de Platforma S3 şi rapoartele în urma atelierului organizat la Bari de către Comisia Europeană în septembrie 2012, care a contribuit la pregătirea regiunilor italiene în vederea utilizării acestor strategii în perioada de programare 2014-2020.

O altă piesă importantă este interviul în exclusivitate cu ministrul polonez al dezvoltării regionale, Elżbieta Bieńkowska, care descrie progresele înregistrate de Polonia de la data aderării ţării în 2004, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, crearea de locuri de muncă şi creşterea PIB-ului. Domnia sa priveşte, de asemenea, spre viitor şi anticipează creşterea investiţiilor în cercetare şi inovare, precum şi în materie de soluţii durabile în domeniile energiei şi transporturilor în cursul următoarei perioade de programare.

Revista include şi o analiză a sondajului Eurobarometru intitulat „O vedere dinspre regiuni”, care evidenţiază o serie de rezultate surprinzător de pozitive referitoare la calitatea vieţii şi perspectivele pentru viitor, iar câştigătorii concursului de fotografie „Europa în regiunea mea” sunt la rândul lor menţionaţi alături de un poster mozaic detaşabil care cuprinde câteva din multitudinea de fotografii înscrise în concurs.

Revista conţine, de asemenea, o avanpremieră a ediţiei din 2014 a premiilor Regiostars, precum şi o nouă selecţie de profiluri ale proiectelor de succes din regiunile din întreaga UE.

Publications