Instrumente educative pentru tineri

Alte instrumente

 

În ultimii ani, Direcția Generală Politică Regională și Urbană a elaborat o varietate de produse distractiv-educative destinate tinerilor (în vârstă de aproximativ 8-13 ani) și cadrelor didactice. O carte de benzi desenate, un documentar web, un joc de masă pe tema îmbunătățirii regiunii proprii, un jurnal de călătorie prin UE...

DOCUMENTARUL WEB „PARTENERI”

DOCUMENTARUL WEB „PARTENERI”Documentarul web „Parteneri” este un joc de investigare ce combină o gamă completă de instrumente multimedia și vă transpune în șase regiuni ale Uniunii Europene. Investigația ilustrează activitățile de politică regională care promovează dezvoltarea regiunilor și a cetățenilor Uniunii Europene și legăturile dintre regiuni și cetățeni. Această versiune digitală bazată pe cartea de benzi desenate „Parteneri” oferă o experiență plăcută și informativă.

Șase povestiri conțin cheile rezolvării unui mister european!

UNI, JOCUL REGIUNII

UNI UNI! este un joc pe roluri simplu și eficace, care se poate juca la școală. Scopul este de a spori vizibilitatea măsurilor prin care Uniunea Europeană promovează coeziunea tuturor regiunilor Uniunii Europene.

UNI! se joacă în grupuri de cel puțin doi jucători, începând cu vârsta de 10 ani. Fiecare grup trebuie să contribuie la progresul unei regiuni trase la sorți, depășind mai multe provocări sub forma unor jocuri de mimă, de desen și de ghicit. Jucătorii câștigă „stele” pentru fiecare provocare pe care reușesc să o depășească.
Câștigă grupul care acumulează cele mai multe stele.

Provocările cu care se confruntă grupurile de copii se înscriu în următoarele șase teme: mediu, energie, invenții, educație și aspecte sociale, turism și cultură, transport.

Instrucțiunile complete, disponibile pe site-ul web al jocului sub formă de fișiere PDF descărcabile și de note pentru cadrele didactice, le permit acestora din urmă să prelungească experiența la una sau mai multe lecții dacă doresc.

Film de prezentare, realizat cu participarea unei școli primare de lângă Namur:

În prezent, jocul este disponibil numai în franceză și urmează a fi disponibil în germană și engleză din vara anului 2016.

Această publicație este epuizată.

Pentru a solicita o reeditare a acestei publicații, scrieți-ne la adresa: regio-publication@ec.europa.eu

PUZZLE PENTRU EUROPA

PUZZLE PENTRU EUROPA Acest joc puzzle de mărimea unui om este o lucrare de artă originală, realizată din lemn. Se joacă, de obicei, în grupuri și în mai mulți pași. Mai întâi, jucătorii trebuie să construiască harta Europei, folosind piesele de forme ciudate. Pasul următor necesită unele cunoștințe geopolitice. Va trebui să recunoașteți drapelul țării, precum și denumirea și capitala acesteia în limba respectivă. După aceea, jucătorii trebuie să evidențieze zona euro. În cele din urmă, ne vom opri asupra mărilor din jurul Europei, pentru a le eticheta.

Fiecare reprezentanță și oficiu al Comisiei Europene (http://ec.europa.eu/represent_ro.htm) are la dispoziție o mostră a acestui puzzle. Aceasta se folosește adesea pentru prezentări cu grupuri de elevi.CARTEA DE BENZI DESENATE „PARTENERI”

CARTEA DE BENZI DESENATE „PARTENERI”Cartea de benzi desenate „Parteneri”, editată de Direcția Generală Politică Regională și Urbană, este acum disponibilă în toate limbile UE. Cele șase povestiri desenate pot ajuta copiii și tinerii să înțeleagă necesitatea și impactul politicii regionale și urbane. Temele cuprinse în acest album sunt cercetarea și inovarea, dezvoltarea urbană, mediul, sprijinirea IMM-urilor, incluziunea socială, TIC, cooperarea între regiuni, transportul, solidaritatea între regiuni în caz de calamități naturale etc.

Aceste crâmpeie de viață și povești ale unor bărbați și femei sunt inspirate din proiecte reale finanțate de UE, care ilustrează contribuția UE la reducerea diferențelor privind nivelul de trai și la sprijinirea dezvoltării regiunilor.

Cartea de benzi desenate este disponibilă în EN, BG, CS, DA, DE, ET, EL, ES, FI, FR, HR, HU, IT, LT, LV, NL, PL, PT, RO, SK, SL, SV și se poate comanda online de la EU Bookshop.

Versiunea digitală completă a cărții de benzi desenate este disponibilă.

Cartea de benzi desenate „Parteneri” include fișe informative:

  • harta regiunilor UE în funcție de nivelul de dezvoltare;
  • o scurtă privire de ansamblu asupra temelor tratate în carte;
  • ciclul de viață al unui proiect cu finanțare din partea UE;
  • o scurtă privire de ansamblu asupra fondurilor structurale și de investiții europene;
  • o diagramă care sintetizează rolul instituțiilor europene și relația dintre acestea.

ETRAVEL BOOK UE

TRAVEL BOOK UETravel Book vă însoțește în călătoriile prin UE și oferă un puzzle distractiv. Acest jurnal de călătorie este un instrument multilingv și include o hartă a Europei. Puteți afla mai multe despre rolul regiunilor în cadrul Uniunii Europene.

Folosiți Travel Book-ul ca jurnal personal, având și o colecție de abțibilduri distractive și informative, ca să vă amintiți experiențele de viață și de călătorie.

Descoperiți unul dintre aspectele diversității Uniunii Europene: toate cele 24 de limbi ale UE sunt incluse în aceeași cărticică, iar toate denumirile sunt menționate în limba originală!

Alăturați-vă comunității Travel Book la adresa: www.thetravelbook.eu

Această publicație este epuizată.

Pentru a solicita o reeditare a acestei publicații, scrieți-ne la adresa: regio-publication@ec.europa.eu

JOCUL DE CĂRȚI „IN VARIETA CONCORDIA”

JOCUL DE CĂRȚI „IN VARIETA CONCORDIA” Un joc distractiv și simplu, plăcut la orice vârstă. Acesta se remarcă prin faptul că există trei jocuri diferite în aceeași cutie: un joc de cărți obișnuit, un joc de familie și un puzzle ilustrat cu mottoul „in varieta concordia”.

Puteți comanda această publicație pe site-ul Oficiului pentru Publicații al Uniunii Europene.