Geavanceerde incubator voor biotechbedrijven in Leuven, Vlaanderen

Extra tools

 

" Bio-incubator biedt jonge bedrijven in de biowetenschappelijke sector die intensief bezig zijn met O & O geavanceerde polyvalente en flexibele lab- en kantoorruimte. Een ander voordeel van Bio-incubator is het nauwe contact en de interactie met andere biotechbedrijven. "

Professor Kevin Verstrepen, CMPG/VIB, bewoner Bio-incubator

De Bio-incubator Leuven herbergt momenteel 15 toonaangevende onderzoeksbedrijven met ongeveer 300 hooggekwalificeerde mensen. De bedrijven houden zich bezig met geavanceerd onderzoek om nieuwe geneesmiddelen, voedingsstoffen en andere biotechproducten te ontwikkelen. Onderzoeksgebieden lopen uiteen van stamcelonderzoek tot manieren om ziektes en aandoeningen, zoals obesitas, trombose, diabetes, kanker, Alzheimer en Parkinson, te voorkomen en te behandelen.

Aanpasbare modules met gespecialiseerde ondersteuning

Als reactie op de stijgende vraag naar gespecialiseerde incubatieruimte in de biowetenschappelijke sector werden de bestaande faciliteiten uitgebreid met een derde gebouw. Samen bieden deze in totaal 9 000 m² aan onderzoeks- en kantoorruimte. Ze zijn verdeeld in 50 modules die variëren van 125 tot 250 m². De units kunnen volledig naar wens worden aangepast om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van elke klant. 

De laboratoriumruimtes zijn voorzien van de nieuwste technologie, met zeer gespecialiseerde apparatuur. Ook zijn er kantoorruimtes en vergaderzalen beschikbaar. Hooggekwalificeerd personeel ter plaatse kan klanten helpen en ondersteuning bieden op gespecialiseerde gebieden, zoals het verkrijgen van vergunningen en licenties, en logistieke zaken.

Toplocatie voor samenwerking

Bio-incubator Leuven is gevestigd in een wetenschapspark vlak bij Leuven en biedt een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie en ondernemerschap. Veel van de biowetenschappelijke projecten worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de KU Leuven, het Universitair Ziekenhuis en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. 

De incubator maakt kennisoverdracht en de commerciële vestiging van biotechbedrijven in Vlaanderen mogelijk en stimuleert zo de creatie van hightechbanen in de regio. Hij creëert een omgeving die interactie en de uitwisseling van expertise tussen innovatie- en onderzoeksgedreven biotechbedrijven bevordert.

Verdere informatie:https://www.bio-incubator.be/nl/over-ons/missie-visie/

Totale investering en EU-financiering 

De totale investering voor het project Bio-incubator Leuven bedraagt 10 805 801 EUR, waarvan 2 672 917 euro is bijgedragen door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling via het operationele programma Vlaanderen voor de programmeringsperiode 2007-2013.

 

Ontwerpdatum

22/06/2018