Op weg naar een voertuigindustrie met meer concurrentievermogen

Met ongeveer 81.661 arbeidskrachten in 2008 en een omzet van € 15,9 miljard in 2008 is de auto-industrie in Vlaanderen zonder enige twijfel van groot belang voor de economie van het gewest. Om het concurrentievermogen van de sector in het noorden van België veilig te stellen en te stimuleren, werd Flanders’ DRIVE opgericht.

Extra tools

 

“Het Daissy-project heeft ons in staat gesteld om de efficiëntie en het kwaliteitsniveau van ons eindassemblageproces te verbeteren. Het consortium kon er onder impuls van Flanders’ DRIVE voor zorgen dat het pilootproject van start kon gaan. Nu overwegen we de invoering in de finale montagezone.  Flanders’ DRIVE speelde samen met de andere partners in de sector een doorslaggevende rol in de verwezenlijking van dit project.”
Dereck Jessiman, CEO Volvo Cars Gent

Bekaert, Bosal, LMS International, Tenneco Automotive en Sirris richtten de organisatie op in 1996 met de steun van Agoria Vlaanderen (de grootste werkgeversorganisatie en beroepsvereniging van België). In 2001 gingen de activiteiten van start met de volle steun van de Vlaamse overheid en de EU.

Problemen en oplossingen delen

Flanders’ DRIVE speelt een actieve rol in het stimuleren van innovatie en het aanmoedigen van een samenwerking tussen bedrijven in de auto-industrie. Het start onderzoeksprojecten op volgens de behoefte van de industrie en beheert de projecten samen met partnerbedrijven.

De organisatie biedt technologisch geavanceerde infrastructuur en knowhow voor de ontwikkeling, de bouw en het testen van auto-onderdelen, systemen en zelfs volledige wagens. Ook speciale hardware en software voor geïntegreerd mechanisch ontwerp en voertuigbouw, evenals toepassingsgerichte test- en meetinstrumenten zijn beschikbaar.

Een voorbeeld van een dergelijk testinstrument is een shaker voor volledige voertuigen met 4 wielen met zes actuatoren voor auto’s en bestelwagens tot 5.500 kg. De tests kunnen uitgevoerd worden in een kamer met een regelbaar temperatuurbereik van -40°C tot 70°C, een gecontroleerde vochtigheid en de mogelijkheid om zonlicht te simuleren.

Bouwen op succes

Flanders’ DRIVE heeft zijn succes bewezen in een sector die onderhevig is aan scherpe mondiale concurrentie en economische schommelingen. Daarnaast is op 1 januari 2008 Flanders’ DRIVE II opgericht, dat een meerjarige beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid afsloot.

Momenteel specialiseert Flanders’ DRIVE zich op 4 onderzoeksdomeinen die strategisch gekozen werden in overleg met de industrie. Deze domeinen zijn Lightweight Materials, Clean Powertrains, Active Safety en Manufacturing. Binnen deze domeinen worden 8 innoverende projecten ontwikkeld in samenwerking met 65 partnerbedrijven om de uitdagingen van de voertuigindustrie aan te gaan.


Ontwerpdatum

07/01/2010