Nieuwe, energie-efficiënte elektrische trolleybussen van Nederlandse makelij

Voor een project in de provincie Gelderland worden twee 18 meter lange trolleybussen ontwikkeld en getest die gebruik maken van een van de nieuwste technologieën op het gebied van energie-efficiëntie. De accu's worden tijdens de dagelijkse ritten opgeladen waardoor lange oplaadtijden in het busdepot niet meer nodig zijn. Als dit E-Bus 2020-project slaagt, baant dit de weg voor een vloot trolleybussen voor de bestaande routes en kunnen traditionele bussen die op diesel of gas rijden, worden vervangen.

Extra tools

 
One of the trolleybuses that uses batteries that are charged in motion, being tested in the Netherlands’ Gelderland region. ©E-Bus2020 One of the trolleybuses that uses batteries that are charged in motion, being tested in the Netherlands’ Gelderland region. ©E-Bus2020

" De In Motion Charging-technologie van Kiepe Electric - hier IMC 500 - laat in het EU 2020-project zien wat het kan. "

Dr. Marcel Manheller, Hoofd Innovatie- en Productmanagement, Kiepe Electric GmbH

Dit project met de trolleybussen vormt een testlaboratorium voor groene technologieën. Alle geregistreerde data worden door de HAN in Arnhem geanalyseerd en gebruikt voor verdere ontwikkelingen. De lokale overheden van Arnhem en Renkum fungeren als de eerste afnemers voor de nieuwe technologieën.

Schoon en groen vervoer

De emissievrije trolleybussen zijn niet alleen energie-efficiënt, ze zijn ook voorzien van de nieuwste verwarmings- en airconditioningssystemen voor het comfort van de passagiers. Uit tests blijkt dat de trolleybussen in de accustand een bereik van 10 km hebben zonder dat ze gebruik hoeven te maken van de bovenleidingen.

Het projectteam heeft laten zien dat IMC-technologie (in motion charging) voor accu's werkt. De resultaten laten zien dat het echt mogelijk is om de hele lokale vloot trolleybussen om te bouwen tot volledig elektrische voertuigen van 18 meter. IMC-technologie is ook geschikt voor trolleybussen van 24 meter lang.

Nieuwe laadstations

Speciaal voor het project is het netwerk aan bovenleidingen uitgebreid en fungeert nu als slim energienetwerk. De leidingen worden niet alleen gebruikt om de trolleybussen aan te drijven, maar leveren ook stroom aan laadstations voor de accu's van elektrische auto's. Zonne- of remenergie wordt in de accu's van de auto's opgeslagen waardoor de beschikbare energie efficiënter kan worden benut. Door dit project is er ook een betaalsysteem ontwikkeld voor de laadstations van elektrische auto's.

E-Bus 2020 draagt niet alleen bij aan het verwezenlijken van de EU-doelstellingen voor emissiereductie, maar heeft ook een groot commercieel potentieel op de lange termijn. Volgens het projectteam zijn er wereldwijd meer dan 300 trolleybusnetwerken, die allemaal potentiële klanten zijn voor de technologieën van dit project.

Uit studies blijkt dat accu's van trolleybussen de enige mogelijke toepassing zijn voor elektromobiliteit binnen het openbaar vervoer in middelgrote tot grote steden voor voertuigen tot 18 meter lang.

Totale investeringen en EU-financiering

De totale investering voor het project “EU-Bus 2020: In Motion Charging” bedraagt 8 656 818 euro, waarvan 4 328 409 euro is bijgedragen door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling via het operationele programma “INTERREG V-A Duitsland - Nederland” voor de programmeringsperiode 2014-2020. De investering valt onder de prioriteit “Koolstofarme economie”.

Ontwerpdatum

17/06/2020