Extra tools

 

#EUinmyregion

Discussieer mee op de sociale media met #EUinmijnregio en #EUinmyregion!

Wat is het?

Europa in mijn regio is een gezamenlijk communicatie-initiatief rond EU-acties ten behoeve van regio’s in heel Europa. Samen met partnerregio’s en door de EU gefinancierde projecten creëren we de tools en de kansen om burgers te laten zien wat er bij hen in de buurt allemaal gerealiseerd is dankzij cofinanciering door de EU en de regio’s.

Europa in mijn regio houdt ook in dat er samen met een aantal regio’s campagnes met een ultralokaal karakter en een knipoog worden opgezet, waarbij leuke evenementen en activiteiten plaatsvinden rond populaire locaties die aansluiten bij de regionale identiteit. Tussen 2021 en 2023 vinden er tot wel veertig van dergelijke campagnes plaats in acht aandachtslanden: Bulgarije, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal en Roemenië.

Europa in mijn regio besteedt bijzondere aandacht aan scholen. Met activiteiten rond EU in my school creëren we onvergetelijke ervaringen voor leerlingen, waarbij we de regionale acties van de EU spelenderwijs tastbaar maken.

Ontdek duizenden locaties en initiatieven bij u in de buurt, in heel Europa!

*Voor partnerregio's en projecteigenaars


 

Hoe werkt het?

Onze regionale partners krijgen een toolkit met gebruiksvriendelijke templates en aanpasbare formats, waarmee ze hun communicatieactiviteiten vorm kunnen geven.

We organiseren ook speciale acties en activiteiten voor een breed publiek, waaronder scholen, in samenwerking met partnerregio’s. Het gaat om:

  • onvergetelijke activiteiten en ervaringen voor schoolkinderen,
  • eigen prentbriefkaarten maken op basis van zelf aan te leveren, imponerende projectfoto’s,
  • ondersteuning van de campagnes van regionale partners op socialemediaplatforms.

In de aandachtslanden* voeren we een aantal regionale campagnes, met ad-hocconcepten voor elke partnerregio. Het gaat om een mix van buitendisplays, op sociale media te zetten beeldmateriaal, marketingactiviteiten op straat en partnerschappen met lokale media en influencers.

*Bulgarije, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal en Roemenië.