Extra tools

 

#EUinmyregion

Discussieer mee op de sociale media met #EUinmyregion!

Wat is het?

Europa in mijn regio is een gezamenlijk communicatie-initiatief rond regionale EU-acties ten behoeve van regio's in heel Europa. Samen met partnerregio’s en door de EU gefinancierde projecten creëren we de tools en de kansen om burgers te laten zien wat er bij hen in de buurt allemaal gerealiseerd is dankzij cofinanciering door de EU en de regio's.

Europa in mijn regio houdt ook in dat er samen met een aantal regio’s ultralokale campagnes met een knipoog worden opgezet, waarbij leuke evenementen en activiteiten plaatsvinden rond populaire locaties die bepalend zijn voor de regionale identiteit. Tussen 2021 en 2023 vinden er tot wel veertig van dergelijke campagnes plaats in acht aandachtslanden: Bulgarije, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal en Roemenië.

Ontdek duizenden locaties en initiatieven bij u in de buurt, in heel Europa!

*Voor partnerregio's en projecteigenaars


 

Hoe werkt het?

Onze regionale partners krijgen een toolkit met gebruiksvriendelijke templates en aanpasbare formats, waarmee ze hun communicatieactiviteiten vorm kunnen geven.

Regio’s en projecten kunnen ook een beroep doen op een speciale helpdesk die hen kan helpen communicatiemateriaal op maat te maken. Voorbeelden van de individuele hulp die de helpdesk kan leveren, zijn:

  • ansichtkaarten maken op basis van zelf aan te leveren, imponerende projectfoto’s
  • infographics ontwerpen om kerninformatie over een project eenvoudig weer te gegeven
  • quizzen samenstellen in de lokale taal of talen

In de aandachtslanden* voeren we een aantal regionale campagnes, met ad-hocconcepten voor elke partnerregio. Het gaat om een mix van buitendisplays, op sociale media te zetten beeldmateriaal, marketingactiviteiten op straat en partnerschappen met lokale media en influencers.

*Bulgarije, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal en Roemenië.

EU-quiz

Leer over de EU in een paar klikken in de quiz #EUinmijnregio!